Actualitate

PROFESORI DE NOTA 1! Zeci de candidați la Titularizare au obținut rezultate rușinoase

Zeci de cadre didactice care au susținut săptămâna trecută proba scrisă a examenului de titularizare, concurs care dă posibilitatea obținerii unui post în învățământ pe o perioadă nedeterminată, au avut rezultate de-a dreptul rușinoase. Sunt 51 de dascăli care au obținut note sub 5. Printre ei, profesori care au predat foile de examen aproape goale. De exemplu, au fost profesori de Educație Fizică și Sport din Buzău care au susținut proba scrisă a examenului de titularizare și au fost notați cu 1,55 sau 1,85. Un alt candidat care predă Educație Muzicală a obținut nota 1,95 iar un profesor de engleză, doar 2,70. La polul opus, au fost educatori care au fost la un pas de nota maximă, obținând 9,90 sau 9,95. Cu 10 a fost notată o singură lucrare, cea a unui profesor de religie din Smeeni.

“Din cei 340 de candidați care au finalizat examenul de titularizare, avem un candidat care a obținut nota 10 la religie, avem candidați cu note peste 7, 190, și între 5 și 7, 100 de candidați. Din nefericire, avem și 51 de candidați cu note sub 5. Aceștia nu vor obține un post didactic în anul școlar 2020-2021.”, a declarat pentru șansanews.ro inspectorul școlar general adjunct, Daniela Palcău.

Candidații nemulțumiți de notele primite pot depune contestații până miercuri, 5 august, la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi publicate în data de 11 august. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată în învățământ, candidații trebuie să obțină la proba scrisă a examenului de titularizare minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5.

Lista cu rezultatele obținute de candidații la examenul de titularizare, AICI