Actualitate

NICIUN ALT CONSILIER JUDEȚEAN NU PREZINTĂ SIMPTOME DE INFECȚIE CU SARS-CoV-2. Ședința CJ se va ține normal, consilierul Zoican prin telefon

La nici două zile după ce consilierul județean PNL, Adrian Zoican, medic șef al UPU-SMURD  Buzău, a fost confirmat cu infecție cu COVID-19, miniparlamentul județean se reunește în ședință extraordinară. Ședința se va desfășura așa cum s-a stabilit deja, cu prezența consilierilor în sală, dar respectându-se măsurile de distanțare socială. Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că nu sunt motive ca reuniunea să fie anulată sau să fie organizată în sistem online. Într-o intervenție în direct la Focus Tv, președintele CJ Buzău a declarat că a stat de vorbă cu consilierii care au fost prezenți la cursul de pe litoral la care a participat și medicul urgentist Adrian Zoican, confirmat cu COVID-19, și niciunul nu prezintă semne de boală.

“Am luat legătura cu consilierii care au fost prezenți pe litoral. Din fericire, nimeni nu prezintă simptome, iar dacă în perioada următoare va prezenta cineva vreun semn de boală, se va duce de urgență la medic. Pe de altă parte, și eu am trecut o zi pe la cursurile de pe litoral, toate lucrurile au fost în regulă. Domnul Zoican purta mască, erau respectate strict măsurile de distanțare socială. Am văzut și eu, dar și toți participanții mi-au dat asigurări că în locația în care s-au desfășurat cursurile, au fost păstrate toate regulile.”

În aceste condiții, spune președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, ședința extraordinară a miniparlamentului județean se va desfășura miercuri, așa cum a fost stabilit.

 “Cu siguranță ședința extraordinară a CJ, programată miercuri, 5 august, se va desfășura.  În ultima vreme, ședințele s-au desfășurat într-un alt format: în Sala Mare a CJ, unde există posibilitatea pentru asigurarea distanțării. Toți consilierii vor purta mască, au dezinfectant la intrare. În plus, în sală nu vor fi prezenți toți aleșii. 2 sau 3 sunt în concediu, alții intră prin telefon din diverse motive.”

Ședința extraordinară a CJ Buzău va avea loc miercuri, 5 august, de la ora 09:30. Pe ordinea de zi vor fi 12 proiecte de hotărâre.

Șansanews.ro a scris pe larg AICI și AICI despre cazul consilierului județean PNL, Adrian Zoican, confirmat cu infecție cu coronavirus.