Actualitate

Dascălii buzoieni iau lecții de la colegii italieni pentru orele online

O echipă formată din patru cadre didactice de la Școala Generală ”George Emil Palade” va porni la drum către Florența, Italia, în cadrul Programului de Acreditare Erasmus+, 2021-2027, lansat în aprilie 2021. Astfel, între 4 și 8 aprilie 2022, învățătoarele Cătălina Toma, Georgeta Barbu, Mihaela Vasile și Alina Rînciog vor participa la cursul de formare „Classroom Management Solutions for Teachers: New Methodologies, Effective Motivation, Cooperation and Evaluation Strategies”, desfășurat în Italia.

Cursul își propune, prin activități interactive și captivante, să ofere cadrelor didactice posibilitatea de a stabili noi perspective privind managementul clasei de elevi, precum și îmbunătățirea și actualizarea competențelor acestora printr-o serie de acțiuni și strategii care au în centrul de interes interacțiunea dintre elev și profesor: cum poate fi stimulată motivația elevului, cum poate fi menținut interesul pentru învățare, ce activități desfășurate în perechi sau pe grupe pot conduce spre o valorificare temeinică a învățămintelor transmise.

Se va pune accent și pe digitalizarea în peisajul educației, având la bază nevoile de formare generate de digitalizarea învățării în perioada pandemiei – modulul care vizează utilizarea instrumentelor TIC, însă îndreptându-și atenția și spre a deschide noi puncte de plecare pentru îmbunătățirea calității învățării și a predării.

În cadrul cursului de formare, participanții vor fi îndrumați și spre o metodă inovatoare de învățare– clasa inversată, ce presupune învățarea mixtă, atât online, cât și offline – o formă de blended learning. Profesorii participanți vor căuta soluții de implementare a acestei noi metode și în învățământul românesc. Informațiile acumulate în timpul deplasării vor fi aduse și la nivelul municipiului Buzău, astfel încât profesorii și elevii din școlile buzoiene să fie deschizători de drum în modernizarea procesului de predare-învățare.

Cursul va aduce un plus în ceea ce privește încorporarea abilităţilor secolului XXI în obiectivele de învăţare, actualizarea competențelor de proiectare didactică a cadrelor, îmbunătățirea competențelor de management eficient al clasei, valorificarea contribuției elevilor cu dificultăți sau deficiențe de învățare, prin atingerea potențialului lor maxim, într-un cadru educațional incluziv, bazat pe colaborare și cooperare, în vederea dezvoltării stimei de sine și a stării de bine.

Autorul știrilor

Andreea Zaleschi

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Poate ar fi interesant ca, pe viitor, dascalii care participa la astfel de cursuri internationale sa aiba si atestate pentru “Formator de formatori/Trainer of trainers” (probabil ca multi au, deja – exista COR pentru el) si sa se discute, in cadrul proiectului, si despre sustinerea lor astfel incat, o data reintorsi in judet, sa sa realizeze si sa inceapa aceleasi cursuri (poate, chiar, si usor adaptate la realitatile locale) pentru mai multi profesori din oras, din moment ce… totusi… Buzaul este un orasel micut si nu deosebit de “bogat”, financiar. Iar acest lucru s-ar putea face, cu seriozitate si drag, si in alte domenii si sectoare, fiind o solutie pentru a instrui un numar mai mare de persoane… cu fonduri reduse. 🙂
    Mult succes, tuturor! 🙂