Actualitate SĂNĂTATE

(Update) De azi, bolnavii cu COVID vor fi duși și la spitalul din Smeeni. Ministerul Sănătății a aprobat solicitarea autorităților județene ca încă un spital să trateze buzoieni cu SARS-CoV-2

UPDATE: Marți după amiază, Ministerul Sănătății a aprobat ca și Spitalul CFR din Buzău să devină unitate suport COVID,o solicitare în acest sens fiind înaintată încă de săptămâna trecută de autoritățile buzoiene.

Știrea inițială: Spitalul de la Smeeni devine de marți, unitate suport Covid.

Ministerul Sănătății a aprobat solicitarea autorităților județene de a  transforma spitalul de la Smeeni în unitate pentru bolnavii infectați cu SARS CoV2, în condițiile în care celelalte unități spitalicești sunt supraaglomerate și nu mai sunt locuri pentru pozitivi.

În spitalul de la Smeeni vor fi  amenajate pentru bolnavii Covid 35 de paturi. Spitalul dispune de 16 concentratoare de oxigen (5 litri), care vor fi folosite pentru bolnavii care vor avea nevoie de suport pentru a respira.

Măsura de a trimite la Smeeni forme ușoare și medii de Covid este mai mult decât binevenită în condițiile în care celelalte spitale în care sunt tratați pozitivi, Spitalul Județean, Spitalul Municipal din Rm.Sărat și Spitalul Orășenesc Nehoiu, sunt pline de pacienți  iar medicii abia mai fac față valului de bolnavi care continuă să se înregistreze de atâtea zile și parcă nu se mai termină.

”  Vom fi spital suport Covid, nivel 3, vom interna forme ușoare și medii de boală. Nu avem linie de oxigen la perete, doar concentratoare, și atunci dependența de oxigen trebuie să fie mai mică față de pacienții de la Spitalul Județean și chiar de la Spitalul Municipal din Rm.Sărat. Spitalul va avea 35 de paturi pentru bolnavii Covid, dar rămâne și partea de recuperare post Covid, așa cum este acum. Vor mai funcționa serviciile de spitalizare de zi și ambulatoriul, pentru că avem recuperare medicală în regim ambulatoriu cu circuite diferite și medici diferiți față de partea Covid. E nevoie și de recuperare, pentru că boala durează un timp limitat, dar sechelele rămân o perioadă mai lungă de timp”, a declarat directorul spitalului din Smeeni, Marilena Dobrescu.

Autoritățile județene au în curs de aprobare și introducerea în categoria spitalelor suport Covid a secției exterioare cu paturi Căi Ferate Buzău din cadrul Spitalului General CFR Galați, unde ar urma să fie amenajate 24 de paturi pentru buzoienii infectați cu SARS-CoV-2.