Actualitate

(FOTO+VIDEO) De ce candidează ca independent fostul primar de Râmnic, Viorel Holban

Fost primar al orașului Râmnicu Sărat, timp de două mandate, Viorel Holban a intrat în cursa electorală ca independent, susținut de Partidul Național Liberal. Anunțul a fost făcut astăzi, cu prilejul unui eveniment de lansare organizat în orașul Râmnicu Sărat. Avându-i pe liberali alături, Viorel Holban a anunțat că intră în cursa electorală ca independent, el neavând în prezent calitatea de membru de partid.

Candidatura ca independent a lui Viorel Holban are legătură cu statutul acestuia de preot și cu o hotărâre a Sfântului Sinod care le interzice preoților să candideze sub sigla unei formațiuni politice sau să facă partizanat politic în această campanie. Formula unei candidaturi independente a fost singura permisă ca derogare, în cazul său, justificat de faptul că are deja două mandate de primar duse la îndeplinire și, totodată, este preot îmbisericit (are dreptul de a sluji, dar nu face parte din parohie) la Biserica ”Sfântul Apostol Toma” din Râmnicu Sărat.

”Care credeți că este motivul să mă prezint aici, în fața dumneavoastră, astăzi? Simt că trebuie să exprim ceea ce cred că ar putea fi esențial pentru viitorul orașului nostru… Mă aflu aici pentru că simt că aveți nevoie să vă ridicați să cereți mai mult! Râmnicenii merită mai mult!” le-a transmis Viorel Holban râmnicenilor care au asistat la momentul de anunțare a candidaturii, dar și susținătorilor săi din partea PNL.

Cursa electorală începe, oficial, peste o lună, dar campania este deja în toi, după cum o arată și materialele electorale cu care au fost împânzite localitățile județului. Viorel Holban, fost primar de Râmnicu Sărat și fost subprefect al județului, spune că le propune râmnicenilor un parteneriat care să aducă progresul în oraș.

”În urmă cu câțiva ani, mi-ați acordat încrederea dumneavoastră și am pus Râmnicul în mișcare, într-un ritm nemaiîntâlnit până în prezent. Am făcut lucruri esențiale pentru viața comunității, de care beneficiem și astăzi. .. Vă chem să vă alăturați unei mișcări pentru schimbare și progres.” le-a transmis Viorel Holban celor care i-au urmărit discursul.

Aflat alături de Viorel Holban la evenimentul de astăzi, senatorul de Buzău Vlad Mircea Pufu a transmis public susținerea pentru candidatura independentă a acestuia:

”Un om care a fost primar 8 ani, a demonstrat că se poate, a lăsat în urmă o serie de proiecte, pe care cei ce au venit din urmă nu au știut să le continue. Ți-a fost mai bine în ultimii 8 ani ca locuitor în Râmnicu Sărat? Oameni entuziaști, atmosferă, un vibe pozitiv, asta am regăsit la Rm. Sărat. Iar dorința de schimbare este evidentă în rândul râmnicenilor. Succes în alegeri, Viorel Holban! Suntem împreună, spre victorie! ”

Stimularea antreprenoriatului local, sprijinirea afacerilor mici și mijlocii, investiții în educație, modernizarea infrastructurii orașului, colaborarea cu servicii specializate pentru seniorii orașului, soluții inovatoare pentru problemele municipiului, dezvoltarea economică a orașului și transparentizarea activității Primăriri Râmnicu Sărat sunt obiective pe care și le propune Viorel Holban în cazul în care râmnicenii îi vor da voturile necesare pentru a reveni la primăria orașului. Obiectivul care a fost salutat public de cei care i-au ascultat discursul în stradă a fost acela al atragerii de medici pentru Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unitate care nu are gărzile acoperite pe mai multe specialități, din cauza schemei incomplete.