Actualitate

De la școală, direct pe stradă! Poliția mizează pe ei să lupte cu infractorii

Suflu nou la IPJ Buzău. Într-o perioadă în care deficitul de personal se menține, așa că orice nou polițist încadrat la nivelul IPJ este important, polițiștii cu experiență primesc sprijin. 12 absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina s-au alăturat, zilele acestea, oamenilor legii din Buzău.

“La începutul acestei săptămâni, 12 absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina s-au prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, pentru a fi numiţi în funcţie potrivit pregătirii şi specializărilor. Din promoţie fac parte 8 fete şi 4 băieţi. Mai bine de jumătate sunt buzoieni, însă o parte sunt veniţi pe meleaguri buzoiene din alte judeţe, precum Vrancea, Prahova, Dolj, Argeş sau Vâlcea.”, transmite IPJ Buzău.

Tinerii polițiști au fost repartizaţi la structurile de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice şi la Centrul de reţinere şi arestare preventivă. Pentru început, ei vor sta alături de polițiști cu experiență pentru a învăța tainele acestei meserii.

Noua generație de polițiști reprezintă un suflu nou în Poliția Buzău. De câțiva ani, deficitul de personal se menține, ceea ce înseamnă că polițiștii rămași trebuie să acopere o gamă mai largă de activități. Pe de altă parte, problema este că nu doar că au plecat oameni din sistem, ci au plecat oameni cu experiență în domeniu.

“Niciodată nu am fost 100%, eu am vreo 26-27 ani de vechime, niciodată nu a fost 100%. La nivel de serviciu suntem undeva puțin peste 75%. Acest deficit nu a afectat din punct de vedere operativ activitatea noastră. Asta nu înseamnă că putem face treaba ca înainte, înseamnă că toți colegii care suntem în activitate trebuie să facem eforturi ceva mai mari să-i suplinim și pe cei care nu sunt alături de noi. Sperăm ca acest deficit să fie acoperit cât mai repede. Unde rămâne, și unde ține de noi, mă refer la polițiștii cu experiență, trebuie să formăm cât mai repede polițiștii tineri care vin, pentru că nu s-a pierdut numai număr, s-a pierdut și experiență”, a declarat comandantul IPJ Buzău, comisar șef Laurențiu Pantazi.