Actualitate

De la țeapă la delapidare, totul pentru păcănele. Incredibil ce a putut face un curier buzoian

Un curier din Buzău și-a însușit aproape 80 000 de lei din banii plătiți de clienți pentru coletele pe care tânărul le-a livrat celor care au făcut cumpărături online. În cele din urmă, totul a ieșit la iveală iar buzoianul este cercetat acum pentru delapidare.

Tânărul de 29 de ani, angajat al unei firme de curierat, avea sarcina de a livra colete, dar avea și atribuții specifice unui gestionar. Potrivit unor surse, între tânăr și angajator au început să apară neînțelegeri, legate de salariul curierului. În cele din urmă, buzoianul a decis să își facă dreptate singur. Timp de două luni, în decembrie 2022 și ianuarie, anul acesta, curierul de 29 de ani a livrat sute de colete. Numai că, în cazul celor pentru care cumpărătorii au plătit ramburs, buzoianul nu a virat mai departe banii în conturile firmelor care expediaseră produsele. A înregistrat  livrările ca fiind reprogramate la cererea beneficiarilor, iar banii pe care în realitate îi primise, i-a băgat în propriul buzunar. A procedat astfel în cazul a 42 de colete, însușindu-și peste 77.700 de lei. Bani pe care, ulterior, i-ar fi folosit pentru a juca la păcănele.

“Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2022- ianuarie 2023, tânărul şi-ar fi însuşit peste 77.700 de lei, sumă provenită din încasările ramburs ca urmare a livrării coletelor firmei de curierat la care era angajat.

În timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de curier, având inclusive atribuţii specifice unui gestionar, şi-ar fi însuşit sume de bani colectate de la clienţi, reprezentând contravaloarea a 42 de colete pe care acesta le-a livrat destinatarilor. Angajatul avea obligaţia de a preda banii până la finalul zilei în contul beneficiarului contractant, activitate mascată de înregistrarea livrărilor ca reprogramate la cererea beneficiarilor”, se menționează într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

În cele din urmă, faptele sale au ieșit la iveală. Ieri, curierul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de delapidare. Iar astăzi, procurorul a dispus continuarea cercetărilor față de buzoian sub măsura controlului judiciar.

Etichete