Actualitate Alertă Coronavirus Buzău Șansa de Ramnicu Sărat

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ LA AZILUL FOCAR! Bătrânii, transportați la spitalul din Râmnicu Sărat. Primăria Costești cere testarea de urgență a tuturor beneficiarilor rămași în azil

Decizie de ultimă oră a Direcției de Sănătate Publică Buzău în cazul bătrânilor și angajaților de la azilul din Costești, confirmați cu coronavirus. Toate persoanele depistate pozitive, atât din rândul bătrânilor cât și din rândul personalului, au fost preluate astăzi de salvări și duse la Spitalul Municipal din Rm.Sărat. 10 bătrâni cu coronavirus și 4 angajați  au fost transferați în spitalul suport.

”Situația e destul de gtravă, dar până în prezent au fost tesțați pozitivi 4 angajați și 11 beneficiari. Din acești 11, unul a decedat, iar în momentul de față cei 10 beneficiari și cei 4 angajați sunt internați la Râmnicu Sărat. Astazi au venit ambulanțele și i-au luat pe cei pozitivi”,  Neculai Gioabă, viceprimarul municipiului Buzău.

Autoritățile locale au cerut Direcției de Sănătate Publică testarea tuturor bătrânilor care au rămas în centru, în încercarea de a lua din pripă lucrurile și de a evita o și mai mare răspândire a virusului dar și de a-i interna de urgență pe cei care ar putea fi pozitivi și asimptomatici.

”S-a făcut dezinfecție, s-a încercat trierea celor care aveau simptome, am  cerut la DSP testarea tuturor beneficiarilor, pentru a-i depista din timp. Avem doar un asistent medical și un medic de familie. Un asistent este confirmat poitiziv, o doamnă este însărcinată și avem un singur asistent pe care ne putem baza.

Decizia Direcției de Sănătate Publică de a-i interna pe toți cei confirmați cu coronavirus din azilul de la Costești vine după ce marți un bătrân de 91 de ani, beneficiar al unității, a murit în azil, la scurt timp de la momentul la care a primit vestea că are COVID -19. Rudele acuză autoritățile de sănătate publică din Buzau că nu l-au ajutat cu nimic pe bătrân și deși avea un test pozitiv nu i-au administrat nici măcar un paracetamol. Andrei Adrian, nepotul bătrânului, într-o declaratie pentru Focus Fm si sansanews.ro.

Subiectul pe larg în emiusiunea Focus News din miercuri seara, de la ora 17.00, de la Focus Tv.