Actualitate SĂNĂTATE

Decizie de ultimă oră! Se întâmplă de mâine la Spitalul Județean Buzău

O decizie importantă a fost luată astăzi de reprezentanții celui mai mare spital din județul Buzău. De mâine, 18 ianuarie, vizitele la pacienții internați în spital sunt interzise. Astfel, niciun buzoian nu mai poate intra în unitatea spitalicească pentru a sta de vorbă cu ruda aflată în spital. Este o măsură dispusă în contextul creșterii numărului de cazuri de gripă.

Pentru a limita pe cât posibil transmiterea virusului, s-a luat decizia închiderii ușilor pentru familiile bolnavilor.

“Din cauza creșterii numărului infecțiilor respiratorii, în special a gripei și a situației epidemiologice de rujeolă declarată conform adresei D.S.P.J. nr 1/298 din 17.01.2024 și OMS 3670/2022, vă anunțăm că începând cu data de 18 Ianuarie 2024 se suspendă vizitele aparținătorilor în Spitalul Județean de Urgență Buzău”, transmit reprezentanții spitalului.

În ultimele zile, numărul prezentărilor la Unitatea de Primiri Urgențe a fost în creștere. Tot mai multe persoane cu simptome de gripă sau viroze au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cei mai mulți au primit tratament pentru acasă. În spital, în prezent, sunt internați 11 adulți și 8 copii, toți diagnosticați cu gripă tip A.