Actualitate

Decizie importantă privind recensământul populației. Ce beneficii vor avea buzoienii

Autorecenzarea populaţiei, prima etapă de colectare a datelor de la populaţie pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, s-ar putea prelungi cu două săptămâni. Potrivit unor surse sansanews.ro, astăzi, la ora 10.00, va avea loc o conferință de presă la Institutul Național de Statistică Buzău, la care iau parte directorii din cadrul Direcțiilor Județene de Statistică, unde va fi discutată această decizie. Practic, românii se vor putea autorecenza până pe 27 mai, și nu doar până pe 15 mai, cum a fost anunțat inițial.

Vestea este una bună dat fiind faptul că românii vor avea posibilitatea să beneficieze de o zi liberă de la serviciu în continuare, facilitate acordată doar în etapa autorecenzării. Cu alte cuvinte, cei care vor completa chestionarele din cadrul recensământului populației până pe 27 mai vor putea solicita, în termen de 12 luni de la data autorecenzării, o zi liberă de la angajator.

Până pe 7 mai, în județul Buzău au fost completate 147.544 de chestionare, cele mai multe fiind înregistrate în mediul rural. Mai exact, este vorba despre 67% dintre acestea, în timp ce puțin peste o treime sunt din mediul urban. Cei mai mulți dintre buzoienii care s-au autorecenzat au completat chestionarele în centrele special amenajate în acest sens.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Foarte greoaie autorecenzarea și anevoioasă, nu se poate efectua doar ptr o persoana ce nu este cap al gospodariei, nu.poti face recensământ doar ptr persoana ta dacă în acea casa locuiesc mai multe persoane, trebuie sa le cunoști date personale…tâmpenie, ma lipsesc de ziua libera și aștept sa ma caute recenzorul pana ii vine rău…iar cu amenda lăsați o mai moale ca nu puteți amenda pe