Actualitate

Primele detalii despre bursa locurilor de muncă din 20 mai. Evenimentul va aduce o premieră pentru Buzău

Mai sunt șapte zile până la prima bursă generală a locurilor de muncă organizată de la începutul pandemiei în România astfel că pregătirile au intrat pe ultima sută de metri. Zeci de angajatorii au trimis deja ofertele către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău și directorul Ionel Tociu este de părere că evenimentul va fi unul de amploare atât prin prisma numărului de posturi vacantate cât și prin numărul mare de participanți.

Până acum s-au strâns 400 de locuri de muncă ce urmează să fie scoase spre ocupare la evenimentul ce va avea loc pe 20 mai. Numărul posturilor însă va fi unul mult mai mare dat fiind faptul că mulți agenți economici își vor trimite ofertele în ultimele zile.

”Bursa va avea loc pe data de 20 mai, ca de obicei, în toate unitățile locale din județul Buzău, respectiv municipiul Buzău, municipiul Râmnicu Sărat, orașele Pogoanele, Nehoiu. Evenimentul va începe la ora 9.00. Până la această oră sunt peste 400 de locuri de muncă vacante anunțate de angajatori”, a spus Ionel Tociu, directorul AJOFM Buzău.

Evenimentul, fiind primul de această amploare din ultimii trei ani, va aduce și o premieră pentru Buzău.  

”Ca element de noutate pentru această bursă, vom avea un stand dedicat economiei sociale pentru că acest domeniu și acest tip de firme absorb destul de multă forță de muncă. De asemenea, vom avea și un stand dedicat persoanelor care au nevoie de dispozitive medicale speciale, mă refer la proteze, mă refer la aparate auditive ș.a.m.d. Noi derulăm programe de finanțare gratuită pentru acest tip de persoane și acest tip de nevoi și atunci am hotărât să facem un stand poate aceste persoane gândindu-ne că poate sunt multe persoane care nu știu, din nefericire, că pot să beneficieze de aceste dispozitive: cărucioare, proteze, aparate auditive, repet, în mod gratuit”, a spus Ionel Tociu, director AJOFM Buzău.