Actualitate

Decizie luată la Buzău, după ce premierul a spus că nu admite trecerea cursurilor în online din cauza facturilor mari la încălzire. În municipiu, 9 școli sunt în vizorul Primăriei

Elevii vor intra de astăzi în vacanță pentru o săptămână, însă dacă până acum vremea nu a impus încălzirea sălilor de curs, la întoarcerea în bănci situația va fi cu totul alta. În toate clasele trebuie să  fie asigurată căldură astfel încât procesul educațional să se poată desfășura fără sincope. În acest context dar și după ce premierul Nicolae Ciucă  transmis clar că nu admite probleme din cauza lipsei căldurii în școli și mai ales trecerea școlilor în online din cauza facturilor prea mari la încălzire, Inspectoratul Școlar Județean a cerut o analiză urgentă a situației din toate unitățile de învățământ.

Daniela Palcău, inspectorul general al IȘJ Buzău, a declarat pentru sansanews.ro că, din câte se cunoaște la acest moment, toate școlile ar avea stocurile necesare de combustibili pentru a asigura căldura în sălile de clasă, însă directorii au la dispoziție câteva zile să anunțe dacă totuși sunt probleme astfel încât acestea să fie remediate.

Daniela Palcău

Pe de altă parte, și primarul Constantin Toma a avut un mesaj ferm către directorii unităților de învățământ din oraș. Edilul municipiului a punctat clar că elevii nu trebuie să stea în frig, însă nici nu trebuie făcută risipă.

Constantin Toma

Sunt însă și câteva licee și școli generale din municipiul Buzău ce urmează să fie verificate în perioada următoare.

Constantin Toma

Primarul Constantin Toma a anunțat la Focus TV că este vorba despre 9 unități de învățământ care și-au încheiat contracte de mentenanță pentru sistemele de încălzire cu alte firme decât RAM Termo Verde și edilul vrea să se asigure că și acestea vor respecta regulile impuse, respectiv să fie făcută economie la energia termică.