Actualitate

(Video) Elevii Școlii Militare de la Boboc au depus jurământul de credință. Uniforma miliară, aleasă de tot mai puțini tineri

Momente emoționante astăzi pentru ”bobocii” Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”. Tinerii din anul I au depus jurământul de credință, iar emoțiile au atins cote maxime atât pentru elevi cât și pentru părinții acestora care, după perioada de pandemie, au putut asista la ceremonia organizată la Boboc.

Îmbrăcați în uniformă și purtând echipamentul militar, elevii s-au aliniat și au așteptat, cu emoție, să rostească jurământul de credință.

La ceremonie au participat și reprezentați ai Statului Major al Forțelor Aeriene care au transmis mesaje militarilor.

”Elevi, de azi înainte, prin voia voastră și ocrotirea Dumnezeu, v-ați legat pe viață de țară. Fiți demni de acest legământ! Dumnezeu să vă ajute!”

”Prin jurământul militar, dumneavoastră, elevi și studenți, faceți trecerea de la statutul de civil la cel de militar. De astăzi, vă angajați să deveniți apărători ai țării și poporului român”

Din păcate, numărul tinerilor care aleg o carieră militară este în scădere. Cel puțin așa arată cifrele cu privire la numărul elevilor din anul I. De exemplu, anul acesta Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” are 120 de elevi, potrivit comunicatului trimis de reprezentanții școlii.

”120 de elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” vor depune Jurământul Militar, legământul de credinţă faţă de neam şi ţară. Atât cei 81 de elevi de anul I (67 băieți și 14 fete) de la profilul maiștri militari, cât și cei 39 elevi de la profilul subofițeri (34 băieți și 5 fete) vor jura credință patriei, o adeziune sacră care reprezintă prima treaptă de afirmare într-o carieră militară”, se arată în comunicat.

Anul trecut însă, pe 22 octombrie, la momentul jurământului, erau 184 de tineri, dintre care 128 de elevi de anul I (93 de băieți și 35 de fete) de la profilul maiștri militari, cât și cei 56 elevi de la profilul subofițeri (41 băieți și 15 fete). Amănunte aici.

Se poate observa, că cea mai mare scădere este la profilul maiștri militari dar și în alegerea unei cariere militare în rândul fetelor.