Actualitate

DECIZII DE ULTIMĂ ORĂ ÎN CAZUL PREMIILOR PENTRU ELEVII DE 10! Ce s-a întâmplat cu promisiunile autorităților

Elevii de 10 ai Buzăului își vor primi ”recompensa” promisă de autorități însă doar pe jumătate. Asta pentru că, deocamdată, premiile pentru performării buzoieni vor veni doar de la Consiliul Județean nu și de la Primăria Buzău, în cazul elevilor din municipiu, așa cum s-a discutat la ultima ședință a Consiliului Local.

Astfel, cei 24 de elevi, din tot județul, care au încheiat cu zece pe linie Evaluarea Națională sau Bacalaureatul vor primi suma de 3.000 de lei de la Consiliul Local.

Premiile vor fi acordate în cadrul unei festivități organizate joi, 16 iulie, în Sala Mare a Consiliului Județean, începând cu ora 12.00.

”Numărul total al elevilor premiați este 24. Dintre aceștia, 15 au obținut media 10 la Evaluarea Națională și 9 au obținut media 10 la Bacalaureat”, a anunțat Consiliul Județean.

Cât despre premiile ce au fost promise de consilierii locali din Primăria Municipiului Buzău, deocamdată nu au fost găsite pârghiile necesare pentru alocarea acestor sume din bugetul local.

George Vlad, consilierul local care a propus această idee în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local, a mărturisit pentru sanșanews.ro că s-a lovit de un zid în rândul responsabililor din Primărie și că, împreună cu primarul Constantin Toma, a decis să meargă pe alte căi decât acordarea sumelor din bugetul local astfel ca în luna august elevii de 10 să-și primească totuși premiile promise.

George Vlad, consilier local

11 elevi cu media 10 la Evaluare Națională și 6 elevi cu nota maximă la Bacalaureat ar trebui să primească sumele de bani de la Primăria Buzău. Este vorba despre performării din școlile din oraș. Aceștia ar urma să primească, potrivit proiectului, 2.000 de lei pentru Evaluarea Națională și 3.000 de lei pentru Bacalaureat.