POLITICĂ

(UPDATE) DEMISIE LA VÂRFUL PNL BUZĂU. Deputatul Cristi Romanescu își recunoaște eșecul de la locale și-și anunță demisia

UPDATE: Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat, miercuri, ce se întâmplă în filialele în care liderii și-au depus demisiile, din cauza rezultatelor slabe obținute la alegerile de duminică.

”Am mandat vicepreşedinţii regionali împreună cu secretarul general al PNL să facă o analiză astfel încât să putem desemna conduceri interimare în cel mai scurt timp.”

Totodată, preşedintele PNL a adăugat că decizia în BPN a fost ca partidul să nu aibă nicio colaborare cu PSD.

„Interzicem tuturor organizaţiilor locale să face vreo înţelegere sau vreo colaborare cu PSD. Partidele afine sunt PMP şi USR PLUS. De asemenea, în judeţele cu populaţie maghiară, unde dacă există planuri şi proiecte comune, am permis realizarea de înţelegeri şi alianţe cu reprezentanţii UDMR. Decizia cea mai importantă e interdicţia totală de a face alianţe cu PSD”.

UPDATE: Deputatul Cristi Romanescu și-a anunțat pe facebook demisia din partid, asumându-și eșecul înregistrat de filiala pe care a condus-o, la Buzău. Iată mai jos mesajul liberalului:

”Alegerile locale din septembrie 2020 sunt un obiectiv ratat pentru PNL Buzău. Îmi asum integral această neîmplinire. In consecință, am hotărât să-mi dau demisia de onoare din funcția de președinte al filialei. Am petrecut in această funcție câțiva ani extraordinari. Am reușit, printre altele, să obținem un scor istoric pentru candidatul nostru la alegerile prezidențiale, un scor bun la europarlamentare si avem acum filiale si candidați proprii in toate localitățile. Practic, am reconstruit organizația după ce fusese decimată de efectele ordonanței traseismului politic 55/2014 dată de PSD. Voi continua alături de Partidul Național Liberal. Voi susține organizația locală cu toata energia si experiența mea politică. Mulțumesc echipei PNL Buzău pe care am avut bucuria si onoarea să o conduc acești ani si mulțumesc buzoienilor care au avut încredere in noi!”

Știrea politică a momentului vine de la PNL.Știripesurse.ro anunță că mai mulți lideri liberali, între care și șeful PNL Buzău, și-au anunțat demisia, după eșecul înregistrat la alegerile locale de duminică.

Potrivit știripesurse.ro, au făcut un pas în spate liderii filialelor cu rezultate slabe la scrutinul din 27 septembrie, iar după Nicolae Robu (PNL Timiş) şi Lucian Heiuş (PNL Hunedoara), în Biroul Politic Naţional al partidului şi-au anunţat demisia încă trei lideri judeţeni.

Astfel, au demisionat Ionel Palăr, preşedintele PNL Bacău, Cristinel Romanescu, preşedintele PNL Buzău, şi Adrian Albu, preşedintele PNL Satu Mare. În cele trei judeţe, PNL a obţinut sub 20% la votul politic.

La Buzău,  PNL a obținut un scor sub așteptări. Candidatul liberal la Primăria municipiului Adrian Zoican a obținut de zece ori mai puține voturi decât social democratul Constantin Toma.   Romanescu, candidat la Consiliul Județean, a luat peste scorul partidului cu câteva procente, însă eșecul filialei este eșecul liderului.

Reporterii șansanews.ro  au încercat să-l contacteze pe Cristi Romanescu, însă acesta nu a răspuns la telefon.