Actualitate POLITICĂ Șansa de Nehoiu

Demisii în bloc! Cea mai mare organizație AUR din județ a explodat cu vuiet

Cea mai puternică filială AUR din județ s-a pulverizat sâmbătă seară. Decizia a fost luată în unanimitate de Biroul Local al AUR Nehoiu care a demisionat în bloc. Vestea a fost dată de secretarul organizației, Anton Băcescu, care, pe contul său de Facebook, a explicat că gestul său și al colegilor săi vine ca urmare a intervenției conducerii județene a formațiunii în elaborarea unei liste pentru Consiliul Local Nehoiu, dar și a faptului că organizației nehoiene nu i s-au acordat, așa cum i s-a promis, două locuri eligibile pe lista de consilieri județeni.

” Stimați nehoieni,

Vă aduc la cunoștință un mesaj pe care nu m-as fi așteptat să vi-l transmit, dar astăzi, în urma ședinței biroului politic local, am decis să părăsesc, împreună cu echipa, partidul AUR.După 3 ani de muncă, activitate politică susținută, sute de membri înscriși în organizație și nimic de reproșat echipei noastre, conducerea organizației județene a AUR Buzau ne-a întors spatele.Din orice punct de vedere, mai ales meritocratic, organizația noastră merita cel puțin două locuri eligibile pe lista candidaților la Consiliul Județean, locuri care au fost promise inițial de către conducerea județeană a AUR Buzău, ulterior, în lista candidaților la CJ, organizatia Nehoiu neavând nici măcar un reprezentant.De asemenea, conducerea județeana AUR Buzău, a făcut presiuni asupra conducerii AUR Nehoiu, cu privire la întocmirea listei de candidați pentru consiliul local, impunându-ne persoane și ierarhii.”

Toate acestea, arată Anton Băcescu, au determinat demisii în bloc la organizația AUR Nehoiu.

“Din cauza modului in care am fost tratați la acest moment, concluzionez ca nu mi-as fi putut duce la îndeplinire programul si proiectele pentru Nehoiu și nehoieni.Nu regret munca, iar rodul muncii, se reflectă într-o echipă puternică pe care am construit-o, alături de care rămân.Am încredere că cei peste 400 membri ai AUR Nehoiu vor înțelege hotărârea pe care am luat-o și mă bazez pe susținerea lor în viitoarele mele proiecte politice. “

Anton Băcescu a precizat pentru sansanews.ro că, deocamdată, el și grupul său vor reflecta asupra viitorului politic:

„Nu exclud să continui în politică, însă, acum, voi fi foarte atent către ce zonă mă voi îndrepta. Suntem 400 de oameni care ne-am unit să dăm ceva în orașul Nehoiu. Așadar, suntem puternici și motivați să schimbăm în bine lucrurile.”

Totodată, Anton Băcescu a mai declarat că, evident, acum nu va mai candida sub sigla AUR, așa cum era stabilit, pentru Primăria Nehoiu, dar nu respinge pe termen scurt o astfel de candidatură susținută de alte forțe politice sau din sfera societății civile.

Surse de presă sustin că situația de la Nehoiu nu este singulară, astfel de convulsii interne apărând în multe filiale AUR din județul Buzău, locuri în care conducerea actuală județeană, dar și cea centrală, au intervenit în stabilirea candidaților sau a listelor, peste voința celor din teritoriu.