Actualitate

Zona din Buzău care atrage din ce în ce mai mulți turiști. Experiențe de neuitat și povești uimitoare

Județul Buzău a început să fie, de câțiva ani, destinația aleasă de tot mai mulți turiști. În special în weekend, când vremea este numai bună pentru o plimbare în natură, în zone cu peisaje de poveste și aer curat, dar și cu o istorie bogată, cele mai cunoscute zone turistice din județ sunt alese atât de buzoieni, cât și de turiști din județele învecinate și din București. Vulcanii Noroioși, Trovanții de la Ulmet, Cascada Cașoca, Focul Viu de la Lopătari sunt doar câteva dintre obiectivele care atrag cei mai mulți turiști.

Însă, pe lângă obiectivele din Ținutul Buzăului, în ultima vreme turismul ia amploare și într-o altă zonă din județ. Este vorba despre zona Pietroasele-Năeni, un loc în care turiștii nu se plictisesc. Vestitele crame, ruinele romane, cariere de piatră, Biserica din piatră, chilia lui Ambrozie sunt doar câteva dintre obiectivele ce pot fi vizitate în zonă.

“Numărul turiștilor în zona Pietroasele a început să crească, în special în weekend. Este o creștere și un interes din ce în ce mai mare, în mod special pentru crame, oamenii au început să viziteze din ce în ce mai multe locuri, Munții Buzăului sunt foarte atractivi, sunt o groază de localități care merită să fie vizitate și obiective turistice importante, este foarte aproape de Capitală și ajungi rapid în zonă. La crame oferta este foarte bogată, poti petrece o saptămână în Dealu Mare și tot nu reușești să vizitezi cele mai renumite crame de aici și tot ceea ce fac oamenii, astfel că eu cred că devine din ce în ce mai ofertant”, a declarat, la Focus Tv, Cornel Baniță, oenolog Stațiunea de Cercetare Pietroasa. 

Turiștii care ajung în această parte a județului Buzău au ocazia să afle lucruri extrem de interesante și să petreacă timp de calitate alături de cei dragi. O ofertă bogată au pregătit reprezentanții Stațiunii Pietroasa.

“La Stațiunea Pietroasa am reușit să creionăm un program destul de accesibil pentru cei aflați în tranzit sau care vin special. Avem pachete pentru degustări sau activități pe care le poți face la noi astfel încât să poți petrece timp cu prietenii, cu familia, să afli povestea și toate comorile pe care noi le avem aici. Cei care ne calcă pragul pot avea o vizită în vie, în cramă, care poate fi la nivel de observație,o vizită tehnică,vedem pivinița, vinoteca, cele două săli de maturare, zona de vinificație veche, sala degustare unde avem o copie a tezaurului Cloșca cu puii de aur și, bineînțeles, degustare.”