POLITICĂ

DEMISII SURPRINZĂTOARE DIN CLM ŞI CJ. Au părăsit politica după câteva luni de activitate

Abia intrate în politică, două doamne care anunţau că schimbă politica buzoiană au demisionat după numai câteva luni de activitate.

Este vorba despre Carmen Ichim, fost prefect de Buzău, devenită consilier judeţean ales pe listele PSD-ProRomânia şi aspirantă la un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a renunţat la mandat alegând să-şi reia postul de comisar-şef la Garda de Mediu, post din care s-a autosuspendat când a decis să candideze. Ichim trebuia să devină vice la CJ, dar şedinţa de nominalizare şi vot a întârziat astfel că termenul de suspendare a expirat luni. Dacă nu revenea pe funcţie Carmen Ichim risca să piardă şi şefia Gărzii de Mediu, mai ales că înţelegerea dintre PSD şi ProRomânia ca ea să fie aleasă vicepreşedinte CJ, parafate înainte de campania electorală pentru alegerile locale, a căzut.

Cea de-a doua demisie este cea a medicului stomatolog Mădălina Munteanu, aleasă consilier municipal de Buzău pe lista PSD.

Mădălina Munteanu, actualmente preşedinte al filialei judeţene a Crucii Roşii, ocupă un post de stomatolog la o unitate şcolară din oraş şi este plătită de Primărie.

Astfel că este incompatibilă, iar Mădălina Munteanu a ales să rămână medic.

Ambele decizii au fost confirmate oficial, iar în locul celor două vor urca în CLM, respectiv CJ, următorii pe listă.