POLITICĂ

BUZĂUL PE HARTA RUTIERĂ A ROMÂNIEI. Investițiile prioritare din următorii ani

Buzăul va deveni, peste câțiva ani, un nod rutier stategic  al României, după investiții de zeci de miliarde de euro în infrastructura rutieră din regiune. Unul dintre cele mai importante proiecte este autostrada A7, de la Ploiești la Buzău, parte a legăturii dintre Capitală și Moldova, cu o lungime de 340 de kilometri din Capitală până la Pașcani. O altă conexiune care va fi realizată în regiune va fi drumul expres Buzău – Brăila, cu o lungime de 98 de kilometri și un cost estimat la circa 384 de milioane de euro. La aceeași rețea va fi conectată și legătura de mare viteză către Dobrogea, pe podul suspendat peste Dunăre din zona Brăila, care va continua cu drumul expres de la Tulcea la Constanța. Gabriel Avrămescu, lider interimar al PNL Buzău și primul pe lista candidaților pentru Camera Deputaților, a vorbit, într-o intervenție la Focus FM, despre schimbările care vizează infrastructura rutieră de acces pentru Buzău:

“Buzăul va fi unul dintre beneficiarii unor proiecte mari de infrastructură, iar proiectul autostrăzii Ploiești- Buzău- Focșani care va merge până la Pașcani este un proiect extrem de important. Buzăul va deveni un nod. De aici va pleca și drumul expres spre Brăila și Galați . Am văzut că e chiar o lege adoptată în sensul înființării unei autostrăzi, dar până vom vedea autostrada este foarte important să legăm toate orașele importante între ele și să putem realiza aceste schimburi comerciale. “

Liberalul Gabriel Avrămescu mai spune că dezvoltarea infrastructurii rutiere va fi o linie strategică de acțiune a unui viitor guvern liberal:

”Dacă noi nu începem o dezvoltare pe priorități, atunci vom avea probleme. Degeaba avem asfalt până la ultimul sat din comuna Scorțoasa, dacă până la Constanța facem în continuare trei sau patru ore. Dacă până la Constanța am putea face o oră și jumătate, maxim două ore- că vorbim despre import, despre export, vorbim despre schimburi comerciale- altfel ne vom putea dezvolta. Din punctul nostru de vedere (n.r. –al PNL), dezvoltarea infrastructurii va reprezenta un element cheie în următorii patru ani. ”

Candidatul PNL la Camera Deputaților spune că există și o mulțime de probleme legate de infrastructura locală, pe care viitorii parlamentarii PNL vor face tot posibilul să le rezolve. De altfel, unele demersuri au fost deja începute, așa cum este reabilitarea unei treceri la nivel cu calea ferată de pe DN2B din comuna C.A. Rosetti, un pericol pentru siguranța rutieră.

“Ieri am fost la Ministerul Transporturilor și am ridicat problema acelei treceri banale, treceri peste calea ferată de la Bâlhacu, unde, de ani de zile, ne rupem mașinile. Trecem ca în Evul Mediu . Sunt niște dale de beton puse acolo ca să poți face trecerea. Acolo, în anii trecuți, a fost și un accident în care au murit vreo 10 persoane. Vorbim despre un drum național unde avem o trecere cu cale ferată care este o nenorocire.” a mai punctat Gabriel Avrămescu.