Agricultura acum POLITICĂ

Deputatul Păle: ”Ministrul Agriculturii a făcut o crimă. Sper să-i lumineze Dumnezeu mintea”

danut pale
Decizia autorităților centrale de a-l schimba pe Costel Vânătoru din funcția de director al Băncii de Gene a stârnit un val de revoltă publică, măsura fiind intens criticată de toată lumea.
Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat vineri, într-o conferință de presă la sediul PSD, că ministrul Agriculturii, Adrian Oros, nu avea niciun motiv să recurgă la o astfel de măsură în condițiile în care cercetătorul buzoian și-a dedicat toată viața acestui segment și are toate calitățile pentru a ocupa un astfel de post:  Este o  decizie de neînțeles, acest om( n.r. Costel Vânătoru) este un specialist, nu este membru de partid, și-a făcut toată viața datoria, a fost în slujba acestei științe, acestei ramuri deosebit de importante pentru România și pentru Buzău, legumicultura, iar faptul că domnul Petre Daia l-a ales să fie primul director al acestei bănci a fost o recunoaștere naturală a meritelor celui mai bun specialist, pe care îl are România, în acest domeniu. Este o decizie urâtă această mare lovitură dată unui om, dar nu neapărat o lovitură împotriva lui Costel Vânătoru care, sigur, nu merita acest lucru, este o lovitură dată unei idei, unui proiect național. Ideea și nașterea acestui proiect a plecat de la Costel Vânătoru, apoi am îmbrățișat-o cu toții. Deci, această decizie, de demitere a lui Costel Vânătoru, este o ucidere a unei idei extraordinare.

La rândul său, deputatul de Buzău, Dănuț Păle, a declarat că i-ar putea cere explicații ministrului Agriculturii în Parlament pentru decizia de a-l schimba pe Costel Vânătoru.

” I-am trimis mesaj ministrului Agriculturii. Îmi pare rău că a luat această decizie. I-am spus că a făcut o crimă  în ceea ce privește Banca de Gene . E o realitate. Sper să-i lumineze Dumnezeu mintea să refacă această mare greșeală pe care a făcut-o. Nu cred că e normal. Vom face front comun, ne adunăm energiile și vom merge dacă e nevoie… vom convoca la Comisia pentru Agricultură, unde sunt vicepreședinte, să se dea explicație pentru acest proiect”, a declarat Dănuț Păle, într-o conferință de presă.