Actualitate

Descinderi la traficanții de droguri. Membrii grupării vindeau cocaină clienților din Buzău. 15 persoane au fost duse la audieri (Foto +video)

Noi descinderi la traficanții de droguri. Polițiștii și procurorii DIICOT au organizat marți, 3 august, percheziții în zeci de locuințe ale unor persoane bănuite de trafic de droguri. Anchetatorii au avut în vizor atât persoane din Buzău, cât și din Capitală.

“La data de 03.08.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat un număr de 26 de percheziții domiciliare, pe raza județului Buzău și a municipiului București, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc”, se arată într-un comunicat de presă remis de DIICOT.

Potrivit primelor informații, descinderile au avut loc la persoane care făceau rost de cantități importante de droguri din Capitală, în special cocaină, pe care, apoi, le vindeau altor dealeri sau consumatorilor din Buzău. Gruparea ar fi fost alcătuită din tineri cu vârste cuprinse între 23 și 38 de ani. Potrivit unor surse, persoana care coordona activitatea de la Buzău a traficanților era un râmnicean de 35 de ani, un apropiat al clanului Pian din București.

La finalul acțiunii, 15 persoane au fost duse la audieri la DIICOT Buzău. Totodată, au fost ridicate sume importante de bani găsite în locuințele traficanților, dar și stupefiante.

“În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2020 – 2021, mai multe persoane au procurat importante cantități de droguri de mare risc pe care le-au depozitat, porționat, ambalat și comercializat către alți dealeri ori consumatori de pe raza municipiului București și a județului Buzău, dar și a altor județe. În urma perchezițiilor, au fost ridicate 120 de grame de substanţă pulverulentă, susceptibilă a avea efecte psihoactive, mai multe dispozitive utilizate pentru porționarea și cântărirea substanțelor, sumele de 18.250 de euro, 47.750 de lei, 4.000 de franci elvețieni și două arme cu muniţia aferentă, ce vor fi supuse expertizării în vederea stabilirii legalității deținerii acestora. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 15 persoane.”