Actualitate

Destin frânt la 15 ani. O plimbare cu mașina, plătită cu viața

O întâmplare tristă a îndoliat comunitatea din Padina. Ștefania, o adolescentă de 15 ani din Padina, a murit ieri după un accident rutier produs de prietenul ei. Fata plecase la plimbare în mașina condusă de tânărul care avea permis de conducere de numai o lună. La un moment dat, pe drumul dintre Pogoanele și Padina, în timp ce mașina străbătea șoseaua aflată în câmp deschis, șoferul a pierdut controlul. Autoturismul Ford Focus a ieșit de pe carosabil și s-a rostogolit de mai multe ori. Ștefania a fost găsită în afara habitaclului, inconștientă.

Mașina s-a răsturnat pe câmp de mai multe ori

Cutremurător este faptul că la intervenție a ajuns chiar tatăl adolescentei care lucrează la SMURD în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău. Bărbatul a constatat la locul accidentului că este vorba despre fiica lui.

Adolescenta a fost preluată în stare gravă de un echipaj medical. Copila a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean, dar a intrat în stop cardo-respirator și nu a mai putut fi salvată.

La Padina, vestea a șocat întreaga comunitate. Ștefania era un copil care răzbătuse greu în viață. Până la 15 ani, destinul ei fusese marcat și de probleme de sănătate, dar și de separarea părinților.

Alex, tânărul de 18 ani de la volan, era prietenul ei. Băiatul, care a scăpat cu răni ușoare din accident, primise permisul de conducere în urmă cu o lună.  Lipsa lui de experiență la volan a fost determinantă în producerea accidentului. Pe numele lui va fi deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.