Actualitate

Dezastru la fast-food-urile din mall. Protecția Consumatorului a găsit nereguli la toate unitățile alimentare

FOTO ARHIVA - FACEBOOK ANPC

Controale de urgență în zona fast-food-urilor din incinta mall-ului. O sesizare venită pe Facebook de la consumatorii care sesizau nereguli grave din aceste unități de alimentație publică i-a trimis la treabă pe inspectorii de la Protecția Consumatorului care în urma verificărilor au constatat că buzoienilor le este servită mâncare alterată, gătită în bucătării infecte.

Echipele de control au descins în unitățile de alimentație publică în cursul zilei de marți, iar verificările au arătat că niciun comerciant nu respectă normele igienico-sanitare.

”Neconformități au fost găsite la toate unitățile de alimentație publică. De exemplu, la unul dintre fast-food-uri a fost găsită o cantitate de 320 de kilograme de carne fără date de identificare, ustensile de bucătărie neigienizate, ustensile care nu se folosesc în fast-food”, a spus Nicușor Dinulescu, comisar șef OPC Buzău.

În urma neregulilor constatate, inspectorii au aplicat, pe loc, două sancțiuni, urmând ca astăzi să fie finalizate toate procesele verbale întocmite în urma controlului.

Mai grav este că, în ciuda acestor sancțiuni și măsuri, neregulile din aceste unități persistă. Cel puțin aceasta este concluzia inspectorilor OPC care spun că astfeld e abateri au fost descoperite și în urmă cu șase luni, când, la fel au dat amenzi și chiar au închis o unitate de alimentație publică din mall.