SĂNĂTATE Social

Dezvăluire: prima secție contaminată a Spitalului Județean a fost Oncologia

Informații de ultim moment privind contaminarea Spitalului Județean Buzău arată că primele semne de îngrijorare nu au fost la Secția Boli Interne, închisă și dezinfectată duminică seara, ci la Oncologie. Primele confirmări ale unor pacienți oncologici au apărut săptămâna trecută, exact în ziua în care Policlinica ”Nicolae Titulescu” a fost închisă. Atunci au fost diagnosticați cu COVID-19 doi pacienți oncologici și s-au dispus primele măsuri.
 
Secția Oncologie a Spitalului Județean a fost supusă unei dezinfecții terminale și a început testarea, în etape, a bolnavilor. Rezultatele se văd astăzi când Instituția Prefectului confirmă, printr-un comunicat oficial, faptul că nouă bolnavi diagnosticați cu afecțiuni oncologice au fost testați pozitiv cu SARS-C0V-2. 
Dincolo de această cifră, îngrijorează faptul că acești pacienți s-au întors în familie după ce au beneficiat de ședințe de chimioterapie în Secția Oncologie, ceea ce poate însemnă un număr crescut de contacți expuși infecției. Din acest punct, lucrurile încep să devină din ce în ce mai complicate, știut fiind că orice pacient oncologic prezintă un risc crescut de a face forme severe ale COVID-19. O problemă o constituie și vârstele bolnavilor, fiind vorba despre pacienți de la 46 la 70 de ani.