SĂNĂTATE

DIETA DUKAN E EFICIENTĂ, DAR POATE FI PERICULOASĂ! Ce pași trebuie să urmezi ca să te asiguri că nu-ți pui sănătatea în pericol (VIDEO)

Dieta Dukan este una dintre cele mai apreciate de oameni din toată lumea, inclusiv de celebrități, pentru că nu te înfometează. Ea e bazată în cea mai mare parte pe proteine pure, din carne, ouă și lactate, dar și pe proteine din legume și fructe. Principiul de funcționare al acestei diete e relativ simplu: proteinele sunt procesate mai greu, astfel că arderile sunt mai puternice decât în cazul carbohidraților ori grăsimilor. Marele avantaj al acestei diete e că, prin consumul proteină, senzația de foame nu apare atât de repede.

Medicul specialist în nutriție, diabet și boli metabolice Laura Ene spune că dieta Dukan poate fi periculoasă în cazul persoanelor care au probleme cu ficatul, rinichii sau probleme cardio-vasculare. Specialistul Medika TV nu recomandă nimănui să înceapă o dietă “după ureche”, ci numai după ce persoana care vrea să slăbească stă mai întâi de vorbă cu un medic, pentru că orice dietă trebuie personalizată.

Vă dau un exemplu. Monitorizați-vă glicemia dacă aveți diabet și vedeți ce impact au fructele de dimineață. Dacă observați că între dimineață și prânz glicemia crește foarte mult din cauza fructelor de dimineață, scădeți porția de fructe și puneți-le mai degrabă după o masă principală, pentru a le scădea absorbția. Totul trebuie individualizat, totul trebuie personalizat”, spune medicul Laura Ene.

Specialistul Medika TV a explicat că dieta Dukan e periculoasă dacă e ținută ca la carte, tocmai pentru că are foarte multe grăsimi și proteine.

Mai multe detalii, AICI