SĂNĂTATE

PROFILUL PACIENTULUI CU COVID-19, CARE PROVOACĂ SCANDAL ÎN SPITAL

Pacienții de vârstă medie și, în special, bărbații sunt cei care ajung să provoace scandal într-un spital suport pentru tratarea bolnavilor de coronavirus.

Directorul medical al Spitalului Municipal din Rm.Sărat, Felicia Vasile, a declarat în emisiunea Focus News de la Focus Tv că cei care provoacă scandaluri și, chiar, au nevoie de tratament psihiatric, sunt în special pacienții de vârstă medie, ei fiind cei mai reticenți atunci când vine vorba de internare și de administrarea tratamentului, conform protocolului stabilit pentru pacienții cu COVID-19.

În fața unor asemenea scandaluri, a fost nevoie inclusiv de intervenția psihiatrilor care activează în spitalul din Rm.Sărat, a precizat dr.Felicia Vasile:

”Mai sunt cazuri. Au fost și situații în care refuză tratamentul, dar dacă încep să se simt rău renunță la această atitudine. Au fost și momente tensionate din punct de vedere psihic și psihologic. Avem și 2 psihiatri care au intervenit și terapeutic, au discutat și cu pacienții și până la urmă lucrurile au fost și în favoarea pacientului și în favoarea echipei medicale.”

În Spitalul Municipal din Rm.Sărat erau la raportarea de luni 120 de bolnavi internați, dintre care 6 erau la Terapie Intensivă iar 4 erau ventilați.