Actualitate

DIMINEAȚĂ GREA PENTRU ȘOFERII BUZOIENI! Ploaia înghețată a acoperit mașinile cu un strat gros de polei (VIDEO+FOTO)

Buzăul a fost sub avertizare de vreme rea de luni de la ora 14.00 până astăzi la ora 10.00. Deocamdată, meteorologii nu au emis o nouă informare pentru județul Buzău.

A fost o noapte albă pentru firma de deszăpezire din municipiul Buzău dar și o dimineață grea pentru șoferii buzoieni. A plouat toată noaptea, iar din cauza temperaturilor care au atins valori negative, picăturile de precipitații au înghețat instantaneu la atingerea solului, trotuarelor, sau a altor suprafețe reci. Este vorba despre fenomenul pe care specialiștii îl numesc ”ploaie înghețată sau freezing rain” care a transformat întregul oraș într-un imens patinoar.

Străzile și trotuarele au fost acoperite cu un strat gros de gheață, iar angajații de la firma de salubrizare au acționat ore bune pentru a se asigura că la primele orele ale dimineții, când buzoienii au fost nevoiți să iasă din case, carosabilul este curățat.

”De la trei dimineața am acționat pe toate arterele principale, străzile secundare, poduri și Soseaua Nordului cu toate sărărițele din dotare. S-a dat atât cu clorură de calciu cât și cu sare și nisip”, a spus directorul firmei de salubrizare din Buzău, Liviu Mocanu.

Liviu Mocanu, director firma salubrizare

O dimineață grea au avut și șoferii care și-au găsit mașinile acoperite cu un strat gros, de mai bine de un centimetru, de gheață. Dezghețarea autoturismelor a durat minute bune, iar întregul procedeu a necesitat multă răbdare.

Specialiștii de la Stația Meteo Buzău spun că a fost prima noapte din această iarnă în care municipiul a fost cuprins de acest fenomen de ploaie înghețată, însă cum temperaturile sunt în continuare negative se așteaptă ca fenomenul să se repete și în noaptea de miercuri spre joi.

Firma de salubrizare este pregătită să acționeze ori de câte ori va fi cazul, iar pentru asta și-au făcut stocuri serioase de materiale. În depozite au tone de sare, clorură de calciu și nisip.

Liviu Mocanu, director firma de salubrizare

Buzăul a fost sub avertizare de vreme rea de luni de la ora 14.00 până astăzi la ora 10.00. Deocamdată, meteorologii nu au emis o nouă informare pentru județul Buzău.