Actualitate

DN 10, BLOCAT LA SIRIU DIN CAUZA UNEI ALUNECĂRI MASIVE DE TEREN. Blocuri de piatră și arbori au închis șoseaua (FOTO&VIDEO)

UPDATE: Subprefectul Buzăului, Marieta Boloș, a ajuns joi dimineață la Siriu unde, împreună cu toate organele abilitate în rezolvarea situației, vor face o evaluare a cauzelor care au dus la desprinderea bolovanilor ce au generat blocarea carosabilului, astfel încât circulația să poată fi reluată, în siguranță, în cel mai scurt timp.

”În jurul orei 24.00 a căzut o stâncă pe DN10. S-a luat imediat măsura de oprire a traficului și s-a identificat o rută ocolitoare. La momentul acesta, ne îndreptăm spre Siriu pentru a găsi soluția optimă, rapidă, pentru a debloca drumul și pentru a înlătura orice pericol pentru eventualele căderi de piatră în urma intemperiilor”, a declarat Boloș pentru șansanews.ro.

Concluziile desprinse în urma analizei la fața locului vor fi trimise și către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care administrează DN10.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Ploile abundente din ultima vreme au generat o alunecare masivă de teren care a dus, în noaptea de miercuri spre joi, la blocarea DN 10, la Siriu.

Pe carosabil au ajuns arbori si blocuri întregi de piatră, dar și bolovani, care au dus la închiderea totală a circulației.

Totul s-a întâmplat la km 87+200 de metri la Siriu. Pe carosabil au ajuns și munți întregi, martorii vorbind despre astfel de bucăți care au nu mai puțin de 20 de metri lungime și care blochează șoseaua, fără a se putea preciza momentul la care lucrurile vor reveni la normal.

“Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier este oprit pe DN 10 Buzău – Brașov, la kilometrul 87+200 metri, în zona localității Siriu, județul Buzău, din cauza căderilor de pietre de pe versant, pe suprafața de rulare.

Se acționează pentru îndepărtarea obstacolelor, fiind deviat traficul pe ruta DN 10 (Poieni) – DJ 102 B (Calvini) – Vălenii de Munte”, anunță Infotrafic, joi dimineață.

Revenim cu detalii!

Mica Publicitate