Actualitate

DOLIU LA ȘCOALA 1 DIN BUZĂU DUPĂ MOARTEA FULGERĂTOARE A PROFESOAREI DE FIZICĂ MARIA RĂDUCAN. Colegii de catedră și elevii sunt în stare de șoc

E doliu la Școala numărul 1 din Buzău după ce una dintre cele mai iubite profesoare a sfârșit miercuri seară, într-un cumplit accident de circulație.

Maria Răducan era profesoară de fizică la Școala numărul 1 din municipiu. Era un cadru didactic iubit de elevi și apreciat de colegi, având rezultate foarte bune cu copiii, dar și o legătură strânsă cu ei.

Miercuri seară, profesoara se afla la volanul unui autoturism Logan și se îndrepta dinspre Ploiești spre Buzău, împreună cu soțul ei, fost judecător la Tribunalul Buzău. Pe DN 1 B  la Istrița de Jos, un autoturism BMW scăpat de sub control a lovit  Loganul familiei Răducan, iar în urma impactului  mașina în care se aflau buzoienii s-a răsturnat.

Iată ce spune purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Ane Mari Vrapciu, despre cumplitul accident:

În urma impactului, profesoara Maria Răducan nu a mai putut fi salvată. Soțul ei, magistrat ieșit la pensie a fost rănit și a fost transportat la Spitalul Județean Buzău. Joi dimineață, el este stabil, constient, internat in secția ORL.

Vestea că profesoara de fizică Maria Răducan nu mai este a picat ca un trăsnet asupra colegilor de catedră.

”Nici nu-mi vine să cred că vorbesc la trecut despre dumneai. Un om deosebit, pe care te puteai baza oricând și oricum. Indiferent  ce aș fi  rugat-o să facă întotdeauna a făcut. Aseară, ultima discuție a fost pe la 18.25. Era în ora online, am sunat-o, mi-a răspuns. Pregăteam simularea pentru clasa a opta și am intrebat-o când ar putea să fie prezentă la supraveghere având în vedere că  era in afara programului de activitate dar și că trebuia să meargă cu soțul domniei sale din 2 în 2 zile la dializă. Nu s-a pus problema că nu poate. Mi-a spus când poate să vină,  astea au fost ultimele cuvinte pe care le-am purtat cu dumneaei” a declarat extrem de șocat directorul Școlii 1 din Buzău, Monica Gheorghe.

Toată lumea o iubea, mai spune directorul Școlii 1, despre profesoara care a sfârșit miercuri seară în urma unui cumplit accident de circulație pe DN 1 B:

” Un cadru didactic cu rezultate deosebite la toate concursurile, la olimpiade, cu participări în viața școlii oricând și oricum.  Cu colegii o relație extraordinară, nu am avut niciodată nici un fel de discuții, doar cuvinte de laudă, doar cuvinte pe care nu trebuia să le spun cu ”a fost” ci cu ”este”, dar asta e situația. Nu pot să cred nici acum. De le 9 si ceva aseară știu, nu am inchis un ochi toată noaptea, gândindu- mă la cât de mici suntem și la cât de ușor putem să nu mai fim”

Profesoara Maria Răducan preda în Școala 1 din anul 2010.

Detalii și AICI: