Actualitate

DN10, un drum strategic aflat pe lista de priorități a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău

DN 10 Buzău- Brașov reprezintă un drum strategic, care se va afla printre prioritățile zero ale Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău, instituție recent înființată la Buzău. Declarația a fost făcută de prefectul Daniel Țiclea, în contextul în care zilele trecute a fost inaugurat podul nou de pe DN10, de la Cislău, un obiectiv construit de la zero.

DN10 este una dintre cele mai tranzitate șosele din județul Buzău dar, pe de altă parte, și un drum presărat cu numeroase puncte critice, fie din cauza alunecărilor de teren, fie a bolovanilor care cad frecvent pe șosea. Motiv pentru care drumul va intra pe lista de priorități a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău.

“Ușor, ușor, rețeaua de drumuri naționale va fi preluată de DRDP Buzău. Din 1 iulie a început să se preia din resursa umană, patrimoniu și ușor,ușor vom avea aceste drumuri gestionate de DRDP Buzău. Este un mare avantaj că sediul regionalei va fi la Buzău, ceea ce înseamnă că noi toți trebuie să facem în așa fel încât lucrările de pe DN 10 să devină o prioritate”, spune prefectul Daniel Țiclea.

Prima lucrare de intervenție va fi în zona Barajului Siriu, unde ar trebui să fie îndepărtate stâncile care stau să cadă. Apoi vor urma alte și alte lucrări de investiții.

“Am trimis notificare către CNAIR și am feed-back-ul de la directorul general CNAIR că a fost dată în lucru. Mă aștept să nu dureze foarte mult până când se vor face lucrările de rănguire pentru acei bolovani pe care noi i-am văzut că reprezintă o urgență în zonă. După care, probabil, DRDP Buzău va aborda problema acelei copertine dublată de un zid. Și, probabil, foarte curând va trebui abordat și Viaductul Grămăticu într-o manieră asemănătoare cu Viaductul Giurca. Dar, nu cumva să ne imaginăm că le facem pe acestea două și nu vor mai fi probleme pe DN10. Așa este structura drumului, așa este geografia acestui drum și tot timpul va fi nevoie să avem investiții pe DN10. De aceea, trebuie să le ținem din scurt și să facem investiții în mod continuu pe DN10.”

Pe de altă parte, DN 10 a devenit, în ultima perioadă, un drum căutat de tot mai mulți români. Valorile de trafic pe drumul care leagă Buzăul de Brașov au crescut semnificativ, fiind o variantă pentru turiștii care petrec vacanța la munte și care vor să evite aglomerația de pe Valea Prahovei.

„DN10 este un drum strategic pe care neapărat trebuie să îl ținem în viață. Fiind un drum strategic pentru că leagă Muntenia, Moldova de Transilvania, este și o cale alternativă pentru fluidizarea traficului în zona montană în perioadele de week-end și nu numai. De aceea trebuie făcute investiții pe acest drum”, a arătat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.