Actualitate

DNA spulberă orice îndoială despre proiectul ale cărui plăți au fost suspendate! Fapta nu există, cauza s-a clasat!

Procurorii anticorupție de la DNA-Serviciul Teritorial Ploiești, care au făcut cercetări cu privire la proiectul european pentru reabilitarea a trei bulevarde din Buzău, au dispus clasarea cauzei. ”Faptele nu există!”, este concluzia anchetatorilor care au transmis, în cursul zilei de joi, Primăriei Municipiului Buzău soluția de clasare. Sesizarea de la care a fost deschis dosarul, mai întâi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, transferat apoi la DNA Ploiești, arăta că:

”autoritatea publică locală, în cadrul proiectului menționat, ar fi emis o autorizație de construire pentru modernizarea străzii Transilvaniei fără să fi obținut toate avizele necesare, mai exact, un aviz eliberat de Inspectoratul Județean de Poliție Buzău-Serviciul Poliției Rutiere…Cu această autorizație nelegală Primăria a accesat fonduri europene în valoare de 88,000,000 lei, prezentând în vederea obținerii acestora, documente nereale.”

Din anchetă a rezultat că Primăria Buzău a obținut, începând cu 2021, patru avize de la Poliția Rutieră, dintre care trei, pozitive și unul negativ. Cel referitor la strada Transilvaniei a fost eliberat în decembrie 2021 de Biroul Poliției Rutiere.

Ca urmare a acestor constatări, procurorul de caz a dispus clasarea cauzei, soluția fiind comunicată ieri după-amiază Primăriei Municipiului Buzău dar și Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

La ora transmiterii acestei știri, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, susține o conferință de presă, pe subiect, împreună cu Luminița Colțeanu, șef Birou implementare fonduri europene în Primăria Buzău.

Vom reveni cu declarațiile.