Actualitate

Doi bebeluși și familiile lor au rămas fără casă. Două incendii, în aceeași zi, la Potoceni

Două familii din Potoceni au rămas fără case în aceeași zi. Un incendiu le-a distrus locuințele și a lăsat  8 suflete, printre care și doi bebeluși, fără acoperiș deasupra capului, în plină iarnă.

Totul s-a întâmplat ieri. În jurul prânzului, un apel la 112, anunța incendiul care a cuprins cele două locuințe. De urgență, către locul indicat în apelul la 112, au fost dislocate 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, autocisterna, și peste 20 pompieri.  Intervenția a durat câteva ore și din fericire nu au fost victime, însă cele două case au ars în totalitate.

”În urma recunoașterii la fața locului, pompierii au constatat că nu există victime surprinse de incendiu iar flăcările se manifesta la nivelul acoperișului celor doua clădiri, arzând generalizat pe o suprafață în jur de 350 metri pătrați cu mențiunea că cele doua locuințe erau situate la o distanta de aproximativ 1 metru. La 3 ore de la anuntare, pompierii au lichidat complet flăcările, eliminând orice pericol de propagare al incendiului.La finalul intervenției, a fost stabilit că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza coșului de fum deteriorat al uneia dintre clădiri”, anunță ISU Buzău.

Cele două familii rămas fără nimic. Sunt 8 persoane printre care și doi bebeluși de 8, respectiv 9 luni și doi bătrâni. Primarul comunei Mărăcineni a lansat un apel pe rețele de socializare prin care îndeamnă la solidaritate.

”Sunt momente în viață când e nevoie de solidaritatea și implicarea tuturor pentru ca un seamăn al nostru să poată merge mai departe. Acesta este unul dintre ele.

După cum probabil ați auzit, două familii din satul Potoceni – dintre care una cu un bebeluș de opt luni – și-au pierdut casele într-un incendiu devastator produs ieri, 2 februarie. Nu le-a mai rămas nimic. Sunt doar ei și cerul liber și poate că mai e ceva: speranța că, prin ajutorul lui Dumnezeu și al semenilor, lucrurile se vor rezolva.

De aceea, facem un apel la dumneavoastră, rugându-vă să vă alăturați celor care vor să ajute la reconstrucția locuințelor. Orice donație, oricât de mică, este importantă”, scrie pe pagina de Facebook a Primăriei Mărăcineni.