Actualitate

Buzăul, la un pas să rămână fără firmă de deszăpezire în plin Cod Galben de ninsori

Ședință de îndată la Primăria municipiului Buzău. Consilierii locali au fost chemați să voteze un proiect care să permită firmei de deszăpezire să acționeze în continuare în oraș. Decizia a fost luată în regim de urgență în condițiile în care mâine expira contractul aflat în vigoare, adică ziua în care în Buzău sunt așteptate ninsori abundente, zona de munte a județului aflându-se sub atenționate Cod Galben de ninsori și viscol.

Aleșii locali s-au reunit începând cu ora 11.00, iar ședința a durat mai puțin de cinci minute. Pe ordinea de zi a fost un singur proiect care a fost votat cu majoritatea voturilor. Este vorba despre proiectul prin care contractul firmei de salubrizare care ar fi expirat mâine, 4 februarie, a fost prelungit cu încă 6 luni. Decizia a fost luată, în primul rând , pentru că noul contract cu aceeași firmă de salubrizare ( fiind singura înscrisă la licitație) va fi semnat zilele următoare însă își va produce efecte abia peste jumătate de an. În această perioadă, firma de salubrizare are dreptul de a-și face achizițiile asumate prin contract.

Cum, orașul ar fi rămas practic descoperit, adică fără o firmă care să colecteze gunoiul și să facă deszăpezirea, consilierii locali au fost chemați astăzi, de urgență, să voteze un proiect prin care actualul contrac să fie prelungit cu 6 luni, adică perioada în care se vor face dotările prevăzute în noul contract. Decizia a fost urgentată și de faptul că în Buzău sunt așteptate ninsori abundente.

Codul Galben va intra în vigoare în această seară, de la ora 20.00.

”Atentionare COD GALBEN 03.02/20:00-05.02/18:00 ninsori abundente 30-40 l/mp, viscol si intens. de vant 50-70 km/h in zona de munte a jud.BUZAU ”