Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

DOI BUZOIENI DEPISTAȚI POZITIV CU CORONAVIRUS AU REFUZAT INTERNAREA! Alții cer externarea înainte de termen

Situație îngrijorătoare în județul Buzău. După ce Curtea Constituțională a decis că internarea obligatorie a pacienţilor COVID-19 este neconstituțională, nu doar că tot mai mulți pacienți cer să fie externați din spital înainte de termen, dar autoritățile se confruntă și cu refuzul de internare a unor persoane confirmate cu coronavirus.

De vineri, de când a fost publicată motivarea CCR, și până marți, două persoane din județul Buzău depistate pozitiv cu COVID-19, au refuzat să fie internate în spital. Ambii buzoieni, o femeie și un bărbat, au plecat acasă de la Spitalul Județean, pe propria răspundere, după ce au aflat că sunt infectați cu coronavirus.

Iar un alt bărbat care s-a prezentat la Spitalul Județean cu simptome de coronavirus a părăsit unitatea medicală înainte de a afla dacă a fost sau nu contaminat. Bărbatului i-au fost recoltate probe pentru testarea COVID-19 însă, când i s-a explicat faptul că trebuie să aștepte rezultatul într-un cort special amenajat în curtea Spitalului Județean, buzoianul a refuzat izolarea și a plecat acasă.

Autoritățile de sănătate publică și medicii din spitalele din județ sunt extrem de îngrijorați și se tem că această situație ar putea genera un val de noi îmbolnăviri. O persoană confirmată cu coronavirus sau una externată din spital înainte de vindecare și care nu respectă izolarea la domiciliu ar putea împrăștia virusul în comunitate.

Directorul medical al Spitalului Rm. Sărat, Felicia Vasile, a tras un semnal de alarmă cu privire la acest lucru, în direct la Focus Tv. Detalii AICI