Divertisment

Doi buzoieni sunt semifinalişti la Eurovision 2022

După încheierea etapei de preselecție pentru Eurovision 2022, juriul a anunțat cele 45 de piese calificate în prima fază a semifinalei.

Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu sunt jurații ediției din acest an şi au decis piesele care urmează să intre în Selecţia Naţională. Printre cei care vor ajunge în prima semifinală se numără şi doi buzoieni, Dora Gaitanovici şi WRS. Melodiile care au trecut de etapa preselecției vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul și telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului.

Dora Gaitanovici nu este străină de această competiţie muzicală. Aceasta a performat şi în 2018 cu piesa Fără tine şi în 2020 a susţinut un recital în Finala Eurovision, interpretând în manieră proprie, câteva dintre piesele cu care România a participat la Eurovision Song Contest. La ediţia 2022 va participa cu melodia Ana.

WRS este un nou artist, unul nonconformist din portofoliul Global Records, care aduce un suflu nou în industria muzicală. Înainte de cariera muzicală a fost dansator pentru artiști faimoși, precum Inna, Antonia, Carla’s Dreams și a făcut parte din baletul Pro TV la emisiuni precum: Vocea României și Românii au talent. Buzoianul este absolvent al Colegiului B.P. Hasdeu şi este în competiţie cu piesa Llamame.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022.


Autorul știrilor

Karla Lucuță

- realizator emisiuni radio pe Focus Fm de peste 11 ani
- realizator emisiuni de divertisment pe Focus TV
- prezentator evenimente şi artist de muzică de petrecere

Adaugă comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu