Actualitate

Doi dintre cei mai buni sportivi de talie europeană și mondială sunt din Buzău. Cine sunt

Nu au împlinit încă 12 ani dar ar urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în competiții de nivel european și mondial. Sunt performanțele, greu de egalat, reușite de doi elevi ai Școlii Generale nr. 11. Sebi și Mima, cum sunt cunoscuți printre colegi și cadre didactice, sunt elevi în clasa a VI-a, respectiv clasa V-a, iar recent și-au făcut întreg colectivul mândru. Cei doi s-au întors acasă cu medalii de aur din două competiții extrem de dificile.

Sebastian Bratu este campion european, rezultat obținut după o luptă grea la Campionatul European, kumite masculin 11-12 ani. De asemenea, este vicecampion mondial la Campionatul Mondial de kumite.

Mihaela Elvira Brînzea a obținut medalia de aur la Campionatul European de Shito-Ryu căștigând astfel titlul de campioană europeană. Eleva este și vicecampioană Mondială la Campionatul Mondial de Karate, locul II și medalie de argint în proba de Kata Kobudo.

”Școala Gimnazială Nr.11, Buzău are din nou motive de mândrie. Vă facem cunoștință cu 2 campioni sportivi care,dând dovadă de determinare,ambiție, voință, disciplină, seriozitate si perseverență,cu prețul unui efort susținut în nenumăratele ore de antrenament, au reușit performanțe de nivel european și mondial. În același timp, sunt 2 elevi cu rezultate deosebite și la învățătură”, a scris pe Facebook Livia Mărculescu, directorul Școlii Generale nr.11.

Mima este antrenată de Daniel Munteanu. Campionatul Mondial și European de Karate
Shito-Ryu a avut loc la Oradea, unde au participat peste 600 de sportivi din 31 de țări.

Sebi este pregătit de Costin Stanciu. Alături de Sebi și Mima au urcat pe podium și alți sportivi.

Iată rezultatele obținute de copiii pregătiți de Costin Stanciu.

În Japonia, shito-Ryu este unul din principalele patru stiluri de karate.

Kumite reprezintă acea ramură a karate-ului care presupune lupta directă între doi parteneri. În accepțiunea regulamentelor actuale ale Federației Mondiale de Karate (World Karate Federation), aceasta implică lovituri de braț și de picior în sistem semi-contact (contact slab la față și contact mai pronunțat la corp, exclusiv lovituri în orice zonă inferioară centurii), durata totală a luptei în cazul seniorilor fiind de 3 minute, cu întreruperea meciului după fiecare punct sau penalizare obținut(ă) de unul dintre cei doi parteneri.