Actualitate Social

Ziua în care mii de părinți își țin copiii acasă, iar în școli nu sună clopoțelul

Este grevă generală în învățământ și, ca urmare, mii de familii din Buzău care au copiii înscriși în învățământul preuniversitar, și-au căutat soluții pentru a-și ține astăzi copiii acasă. Dacă pentru elevii de vârstă mai mare nu este chiar o problemă, pentru cei mici sau pentru preșcolari situația se complică fiind nevoie de supraveghere. Așa că, în unele cazuri, părinții și-au luat liber pentru a rămâne acasă cu cei mici, dar cu speranța că greva nu se va prelungi.

Apelul sindicaliștilor din învățământ

Sindicatul Învățământului Preuniversitar Buzău, structura cu cea mai largă reprezentare în județ, a anunțat că, în urma referendumului realizat, un procent de peste 85% din membrii de sindicat au optat pentru declanșarea grevei generale.

Așa stând lucrurile, sindicaliștii fac apel la părinți să nu-i trimită pe elevi la școală pentru că nu vor fi cadre disponibile pentru supraveghere:

” În urma experiențelor de la grevele anterioare, recomandăm părinților să nu trimită copiii la școală, deoarece participanții la grevă nu vor desfășura activități didactice, nu vor supraveghea elevii care vor veni la școală și nu vor oferi servicii de masă și îngrijire pentru copiii din creșe și grădinițe cu program prelungit. ” se arată într-un apel venit de la conducerea SÎP Buzău.

Totodată, sindicaliștii au speranța că guvernanții vor găsi soluții pentru detensionarea conflictului cât mai curând posibil.