Actualitate

(UPDATE) DOI INDIVIZI REȚINUȚI DUPĂ CE AU INTRAT ÎN CASĂ PESTE DOUĂ TINERE ȘI LE-AU BĂTUT. Anchetatorii verifică dacă e vorba și de viol. Ce transmite Poliția

UPDATE: Poliția Județeană vine, luni, cu precizări referitoare la cazul celor două tinere din cartierul Micro XIV, tâlhărite și agresate în propria locuință:

”La data de 20 iunie a.c., polițiștii au fost sesizați prin apel SNUAU 112 de către un bărbat despre faptul că, două tinere de 24 de ani, care locuiesc pe raza municipiului Buzău, ar fi fost agresate fizic și deposedate de bunuri. Imediat după primirea sesizării a fost constituită o echipă complexă care s-a deplasat la fața locului și poliţiştii au demarat cercetările.La scurt timp, în baza semnalmentelor și datelor furnizate, polițiștii au identificat trei bărbați și au reținut doi dintre aceștia, în vârstă de 21 și 22 de ani, ambii din Buzău.  În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că în seara zilei de 20 iunie a.c., bărbații ar fi pătruns în locuința tinerelor, unde prin folosirea de violențe le-ar fi deposedat de mai multe bunuri.  În urma a trei percheziții domiciliare efectuate pe raza municipiului Buzău, polițiștii au identificat și ridicat mai multe bunuri susceptibile că ar fi fost sustrase în timpul comiterii infracțiunii. Cei doi tineri au fost conduși la sediul poliției, unde în baza probatoriului administrat au fost reținuți de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentați cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive. De asemenea, au fost demarate activităti specifice pentru depistarea celui de-al treilea bănuit. Cercetările sunt continuate sub coordonarea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea stabilirii  cu exactitate elementelor faptei și împrejurările în care aceasta s-a produs.”

ȘTIRE INIȚIALĂ: Polițiștii din Buzău au reținut doi indivizi care sâmbătă au intrat în locuința a două tinere din cartierul Micro XIV și le-au agresat. Cei doi au fost reținuți pe rând iar luni vor fi prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Bărbații au fost reținuți pentru agresiune, însă se pare că nu e vorba doar de atât. Anchetatorii trebuie să stabilească dacă în afară de bătaia aplicată celor două tinere, acestea au fost și violate. Totul se va stabili în funcție de concluziile medicilor legiști.

Se pare că cei doi au intrat cu forța în locuința celor două femei și le-au agresat, după care au fugit.

Anchetatorii urmează să stabilească infracțiunile comise de cei doi indivizi, dar și ce legătură au cu cele două femei pe care le-au agresat.

Buzăul este în ultima vreme scena tot mai multor fapte de o asemenea natură. În ultimul timp, au fost semnalate numeroase tâlhării, agresiuni dar și violuri, semn că autoritățile trebuie să ia atitudine și să intervină mai prompt pentru limitarea faptelor de acest gen.