Alertă Coronavirus Buzău Social

DOI MORȚI ȘI 18 CAZURI NOI DE COVID-19. Buzăul urcă alarmant pe curba coronavirusului

Doi morți și 18 cazuri noi de coronavirus, la Buzău. Acestea sunt datele momentului, raportate, luni, de autoritățile județene. Județul ajunge să numere acum 326 de bolnavi COVID-19 și un total de 7 decese, creșterea în ultimele zile fiind de-a dreptul explozivă.

 Cele mai recente informații arată că ultimele două victime ale coronavirusului sunt un bătrân de 84 de ani și un bărbat de 47 de ani. Cei doi au murit în Spitalul Județean, exact în ziua în care a venit rezultatul testului pentru COVID. Cei doi buzoieni erau în Terapie Intensivă, dar nu au mai putut fi salvați. Bărbatul de 47 de ani avea boală pulmonară obstructivă cronică iar bătrânul avea  multiple afecțiuni, atât renale cât și cardiace. 

În acest moment, Buzăul numără 7 decese ale unor persoane care aveau afecțiuni dar care au contractat și noul coronavirus iar organismul nu le-a rezistat.   Pe de altă parte, luni, autoritățile anunță 18 cazuri noi de coronavirus. după ce duminică au fost 32, cele mai multe în decursul a 24 de ore, de la debutul pandemiei. Nici un cadru medical din Spitalul Județean nu mai apare ca fiind infectat în ultima zi, însă sunt numeroși pacienți din Spitalul Județean Buzău. Persoane de toate vârstele, din toate categoriile și din toate colțurile județului, majoritatea care nu știu de unde au contractat virusul. Pe de altă parte, pe listă se află o infirmieră de la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, 5 persoane care suferă de cancer și care au și coronavirus, dar și o femeie de 90 de ani, mama unui bărbat care a fost diagnosticat zilele trecute cu COVID-19.

Toți cei 18 bolnavi au fost transferați la Spitalul Municipal din Rm.Sărat. Problema este că încet dar sigur, spitalul support pentru tratarea bolnavilor de Covid 19 începe să se umple. În această unitate medicală sunt la această oră 112 bolnavi internați, iar capacitatea maxima de cazare și acordarea de îngrijiri medicale este de 150. Ce se va întâmpla dacă spitalul din Râmnic se va umple de bolnavi cu coronavirus. Mai mult ca sigur, ei vor fi internați în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, unitate care oricum este aglomerată în acest moment.                                                                                                                       

În condițiile în care în ultimele zile Buzăul a înregistrat un val de îmbolnăviri, prefectul Leonard Dimian recunoaște că Buzăul se confruntă cu o transmitere comunitară a coronavirusului și trage un semnal de alarmă. Prefectul de Buzău îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de prevenire a răspîândirii virusului, pentru a-și proteja propria sănătate dar și familia.

Așadar, Buzăul se confruntă acum cu fenomenul transmiterii comunitare a coronavirusului. Vorbim despre situația în care cei confirmați nu mai sunt contacți ai unor cazuri cunoscute confirmate, ci oamenii  iau virusul din mijloacele de transport, din magazine, de oriunde.