Alertă Coronavirus Buzău Șansa de Ramnicu Sărat

EXCLUSIV: AUTORITĂȚILE PREGĂTESC PLANUL B ÎN CRIZA CORONAVIRUSULUI. Spitalul din Rm.Sărat e aproape plin, ce se întâmplă cu bolnavii

Două secții exterioare ale Spitalului Județean Buzău se pregătesc să fie transformate în secții COVID-19. În condițiile în care zilnic apar zeci de cazuri noi iar Spitalul Râmnicu Sărat, unitate suport pentru tratarea pacienților cu coronavirus este aproape plin, reprezentanții Spitalului Județean Buzău fac ultimele pregătiri astfel încât să primească pacienți COVID-19. În cazul în care la Râmnicu Sărat nu vor mai exista locuri, pacienții vor fi internați în Spitalul Județean. Informația a fost furnizată în exclusivitate de managerul SJU Buzău, Claudiu Damian, în emisiunea Focus News de la Focus TV.

În prezent, în Spitalul Municipal Rm. Sărat mai pot fi primiți cel mult 35 de pacienți. În cazul în care valul de noi îmbolnăviri va continua, bolnavii de coronavirus vor fi direcționați către secțiile exterioare ale celui mai mare spital din județul Buzău. Secția Boli Infecțioase și o parte din Secția TBC vor fi transformate în secții COVID-19, cel mai probabil din această săptămână. La Boli Infecțioase, capacitatea va fi de 25 de locuri iar la TBC vor putea fi primiți în jur de 40 de pacienți.

Iar într-o altă etapă, dacă va fi în continuare nevoie de noi locuri pentru buzoienii confirmați cu coronavirus, atunci etajul 3 al Spitalului Județean Buzău va fi amenajat tocmai pentru primirea pacienților COVID-19.

Buzăul are, luni, 326 de cazuri de coronavirus. La Spitalul Rm. Sărat sunt internați 116 pacienți.