Actualitate

Doi polițiști, răniți în timp ce încercau să îndepărteze din familie un bărbat violent. Care a fost reacția colegilor și a conducerii IPJ Buzău (Video)

Un scandal monstru s-a iscat în seara de Sfântul Andrei într-o familie din Lipia. O femeie a sunat la 112 și a cerut disperată ajutorul polițiștilor. Îngrozită, buzoianca i-a chemat pe oamenii legii întrucât atât ea, cât și cei doi copii erau în pericol. Soțul său devenise extrem de violent. Cum a început să o lovească pe femeie și îi speriase pe cei doi copii, soția lui a pus mâna pe telefon și a sunat la 112.

Un echipaj alcătuit din 2 polițiști, un bărbat și o femeie, a ajuns  în scurt timp la casa familiei respective. Nici la vederea polițiștilor bărbatul nu s-a oprit,ci din contră. A continuat să lovească în stânga și-n dreapta, lovindu-i chiar și pe polițiștii care încercau să îl imobilizeze.

“Aseară, 30 noiembrie, polițiștii Secției de poliție rurală Merei au fost sesizați, prin apel SNUAU 112, cu privire la un caz de violență domestică în localitatea Lipia. La fața locului, s-a deplasat de îndată echipajul de poliție format din cei doi colegi, pentru a verifica cele semnalate. Astfel, la imobilul indicat a fost identificată apelanta, o femeie, de 43 de ani și soțul acesteia, un bărbat, de 49 de ani. Prin utilizarea mijloacelor din dotare, cei doi polițiști l-au imobilizat pe agresor. În momentul intervenției pentru aplanarea conflictului, polițiștii au suferit leziuni la nivelul membrelor, fiindu-le acordate îngrijiri medicale. În sprijin, la fața locului, au sosit imediat alte două echipaje de poliție, în vederea înlăturării oricărei stări de pericol”,transmite IPJ Buzău.

În cele din urmă, agresorul a fost imobiliat și condus la Poliție. După audieri, el a fst arestat pentru 30 de zile.

“Polițiștii au demarat cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie. De asemenea, cazul a fost sesizat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, care a demarat cercetările, conform competențelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. În data de 1 decembrie a.c., instanța a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.”

Astăzi, imediat după ce au încheiat defilarea de pe Calea Eroilor, polițiștii buzoieni au decis să le arate celor doi colegi răniți în timpul intervenției de seara trecută că nu sunt singuri.  În curtea IPJ Buzău, comandantul Inspectoratului, alături de ceilalți polițiști, i-au aplaudat pe cei doi agenți și le-au mulțumit pentru modul în care își fac datoria.

“La finalul defilării, întorși acasă, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, au pregătit un omagiu pentru doi colegi. Astăzi, de Ziua Națională, prin salutul de onoare oferit celor doi colegi, ca simbol al aprecierii colective, polițiștii buzoieni au subliniat nu numai că ne regăsim prin orice acțiune în identitatea unui neam dintotdeauna luptător întru dreptate, dar și că unirea emană o forță de necontestat și greu de înfrânt.”