Actualitate

Doliu în învățământul buzoian! A încetat din viață renumita profesoară Elena Ghizdeanu

După zeci de ani la catedră, alături de elevi, pregătind viitoarele generații de medici, renumita profesoară de chimie Elena Ghizdeanu s-a stins. A predat la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, din Buzău, o perioadă lungă de timp, având rezultate excepționale cu elevii.

Fiica acesteia, Cornelia Ghizdeanu, la rândul său medic, a anunțat pe o rețea de socializare decesul mamei ei.

„Astăzi, mama mea scumpă, prof. Ghizdeanu Elena, s-a dus într-o lume mai bună. Un om deosebit, care a instruit mulți medici în formare în cursul carierei de profesor de chimie, inclusiv pe mine. Nu există cuvinte care să descrie cât de mult îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine, tot ce m-a învățat și pentru toate sacrificiile pe care le-a făcut ca să îmi fie mie bine. Îți mulțumesc mult, mămica mea dragă! Eu și tati te iubim mult și știm că de acolo, de sus, vei continua să ne ghidezi și să ne ajuți, așa cum ai făcut-o mereu. Te iubim!”

Colegii de breaslă au doar cuvinte de laudă la adresa fostei profesoare care a ajutat mii și mii de elevi să deslușească tainele chimiei.

  „Astăzi am aflat și noi. Ne pare rău, a fost profesoara școlii, o profesoară foarte bine cotată, din păcate am înțeles că a suferit un infarct. Cred că era pensionată de 5 sau 6 ani, dar a fost profesoară mult timp. La clasă forma viitorii medici”, a declarat pentru șansanews.ro directorul Colegiului Eminescu, Camelia Voicu.

Începând cu data de 3 februarie, cei care vor să îi aducă un ultim omagiu îndrăgitei profesoare, o pot face de la ora 15:00, atunci când sicriul va fi depus la biserica din satul Zilișteanca, comuna Poșta Câlnău. Slujba de înmormântare va avea loc pe 4 februarie, la ora 12:00.

Dumnezeu s-o ierte!