Actualitate

Numărul elevilor care învață în on-line a explodat! Testele de salivă, pozitive pe bandă rulantă

Numărul elevilor infectați cu coronavirus crește într-un ritm alarmant. Drept dovadă rezultatul testelor de salivă efectuate luni, 31 ianuarie.

În urma testării, 100 de elevi și 18 cadre didactice au fost confirmați cu COVID-19. Majoritatea rezultatelor pozitive indicate de testele de salivă au fost confirmate ulterior de testele PCR. În rândul elevilor, din cele 100 de teste pozitive, 79 au fost confirmate de DSP în urma testării RT-PCR, 8 cazuri au fost infirmate, iar pentru 13 se așteaptă încă rezultatul. În ceea ce privește cadrele didactice, jumătate dintre testele pozitive au fost confirmate de către DSP, 5 au fost infirmate, iar pentru 4 rezultatul nu este încă gata.

În aceste condiții, crește de la o oră la alta numărul claselor care își suspendă cursurile în format fizic. Marți după amiază sunt raportate 55 de clase care fac cursuri în on-line. Asta înseamnă 1 457 de elevi care sunt nevoiți să învețe din fața calculatorului.

Cu toate acestea, autoritățile din învățământul buzoian spun că momentan nicio școală nu este la un pas de a se închide din cauza coronavirusului.