Actualitate

Două generații diferite dar cu același țel: să-și apere țara. Bogdan Dragomir, la șase ani de la atacul din Afganistan, în față cu cel mai în vârstă veteran de război

7 mai 2006, o zi pe care, cu siguranță, militarii români nu o vor uita niciodată. Într-un moment au pierdut doi camarazi, sublocotenenții (pm) Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu. Pe timpul executării unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani, doi indivizi ce purtau uniforme ale forțelor naționale afgane de apărare și securitate au deschis focul asupra lor. Cu ei era și Bogdan Dragomir. Adrian și Iulian nu au avut nicio șansă. Pentru Bogdan viața parcă începea a doua oară. A fost singurul supraviețuitor.

Astăzi, la șase de la atacul din Afganistan, Bogdan Dragomir a primit o nouă lecție de viață. De această dată de la cel care, la fel ca și eroul buzoian, a supraviețuit unor lupte grele și chiar unui război.

sursa foto: Dan Nadoleanu

”M-a iubit Dumnezeu”, i-a spus Coconel Neculai, veteran de război care, anul acesta, a împlinit 100 de ani.

Într-un reportaj emoționant, realizat de militarul Dan Nadoleanu, redactor PRO Patria, sunt prezentați cei doi eroi, unul lângă altul: doi eroi, din generații diferite, dar cu același țel: să lupte pentru a-și apăra țara.