Actualitate

Două infracțiuni în mai puțin de trei ore! Șoferul a fost reținut

Mai puţin de 3 ore, acelaşi şofer, două infracţiuni de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta este recordul personal al unui şofer din Neamţ, trimis după gratii de polițiștii buzoieni.

Bărbatul, șofer profesionist, abia încheiase o cursă. Dar, înainte de a se urca la volanul autoturismului său pentru a se întoarce acasă, a consumat câteva pahare de alcool. Apoi, a plecat liniștit spre Neamț. Numai că în momentul în care a ajuns pe Șoseaua Nordului, din Buzău, a fost oprit de un echipaj de poliție.

“Ieri, în jurul orei 17.00, echipajul de poliţie rutieră ce acţiona pe Şoseaua Nordului, din municipiul Buzău, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat din Neamţ. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice cu o imbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge, faptă sancționată penal”, anunță IPJ Buzău.

Ținând cont de alcoolemia ridicată pe care o avea, bărbatului i-a fost reținut permisul și i-a fost interzis să se mai urce la volan. Chiar și așa, după ce polițiștii au plecat, bărbatul a decis să își continue drumul spre casă, conducând chiar el. Nu a parcurs o distanță prea mare. După câțiva kilometri a fost zărit în trafic de același echipaj al IPJ Buzău.

“În jurul orei 20.00, acelaşi echipaj de poliţie rutieră l-a depistat din nou pe bărbat, la volanul autoturismului, în timp ce rula din direcţia Bucureşti către Focşani. Şoferul, căruia îi fusese suspendată exercitarea dreptului de a conduce, a fost din nou oprit în trafic. Șoferul a fost reverificat, iar alcooltestul a indicat în cazul său 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferului i s-a întocmit din nou dosar penal din cauza conducerii sub influența băuturilor alcoolice și a fost din nou transportat pentru prelevarea probelor biologice.”


Având in vedere cele două evenimente petrecute unul după celălalt, polițiștii au reținut șoferul pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat parchetului.