Actualitate

(FOTO) Fast-food închis de comisarii de la Protecția Consumatorului. Ce nereguli au fost găsite

Un fast-food ce funcționează în mall-ul din municipiul Buzău a fost închis temporar în timp ce altele au fost amendate cu  sute de mii de lei.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au anunțat rezultatele finale ale controlului efectuat zilele trecute în centrul comercial din oraș, despre care șansanews.ro a scris AICI. Comisarii din Galați și Buzău au verificat 11 operatori economici- magazine fast-food, iar ceea ce au găsit i-a îngrozit pe specialiști. Buzoienilor le erau servite alimente realizate din produse expirate, depozitate în frigidere neigienizate și ruginite.

“Printre neregulile constatate, în timpul controalelor, au fost:
– Materii prime cu data durabilitatii minimale/data limita de consum depasita.
– Depuneri masive de gheață, peste materii prime.
– Utilizarea de ustensile neprofesionale, in blocurile alimentare.
– Agregate frigorifice neigienizate, ruginite, cu chedere rupte și neigienizate.
– Lipsa etichetarii corespunzatoare a preparatelor si a materiilor prime.

– Lipsa traducerii, in limba romana, pentru diverse materii prime.
– Nerespectarea conditiilor tehnice.
– Nerespectarea prevederilor privind modalitatea de indicare a alergenilor.
– Oua depozitate in frigider, fara a fi igienizate, in prealabil, putand a exista pericolul contaminarii intregului continut al agregatului frigorific, cat si agregatul in sine.
– Absenta spatiilor destinate decongelarii materiilor prime.”

Toate acestea i-au determinat pe comisarii OPC să ia  măsuri dure. Unul dintre magazinele verificate a fost închis temporar, dar nici celelalte unități nu au scăpat mai ieftin.

“Pentru neregulile constatate, comisarii din cadrul Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor Buzău si Galați au aplicat următoarele sancțiuni:
– oprirea definitivă, de la comercializare, pentru circa 350 kilograme de carne si alte alimente, in valoare de 11.721 lei.
– oprirea temporară, de la prestarea serviciilor, pana la remediere, pentru un restaurant fast-food, pentru conditii tehnice nesigure.
– oprire temporara, de la comercializare, pentru diverse materii prime
neetichetate

– amenzi contravenționale, în valoare totală de 120.000 de lei, in conditiile in care nu sunt definitivate toate documentele de control, existand invitatii inmanate, pentru restul operatorilor economici.
– au fost dispuse masuri complementare de remediere a deficientelor constatate”, au anunțat comisarii CJPC Buzău.