Actualitate Social

Două tinere înfiate în America își caută familia. Mesajul emoționant al fetelor

Două tinere originare din Buzău, dar care au fost înfiate în America, își caută familia biologică. Fetele care au fost lăsate de mama lor biologică în centre de plasament în urmă cu mulți ani au fost înfiate de familii diferite  din străinătate, însă s-au regăsit in America iar acum speră să-și găsească mama. Redăm mai jos mesajul celor două surori care prin demersul întreprins pe rețelele de socializare speră să dea de urma celei care le-a dat viață.
“Salutări din MASSACHUSETTS!! M-am născut în municipiul BUZĂU la data de 16 iulie 1996 cu numele de DUMITRESCU MIRADIA. Câteva luni mai târziu am fost internată la orfelinat și de aici, în martie 1997, am fost adoptată de minunata mea familie. Sunt în căutarea mamei mele biologice, DUMITRESCU LUMINIȚA, în vârstă de aproximativ 50 de ani. Din documentele mele de adopție reiese două diferite adrese pentru ea: prima pe strada I.H. Rădulescu, nr 23, la familia DURAC Manda, iar cea de a doua, cum că ar fi locuit în concubinaj în localitatea MĂRĂCINENI, județul Buzău. În aceste documente mai este menționat faptul că mama mea avea trei copii, doi crescuți de ea, și probabil eu, cel de-al treilea. Acum 10 ani, am găsit tot aici în America, o sora adoptată, cu un an mai mare ca mine. În documentele noastre de adopție, numele mamei noastre biologice este identic, la fel faptul că suntem din Buzău. Dorim foarte mult să găsim mama și restul familiei noastre din România. Vă rugăm foarte mult să ne ajutați!! DISTRIBUIȚI anunțul nostru în cât mai multe grupuri și cu toți prietenii dvs. Mulțumim foarte mult!” Persoanele care o pot ajuta pe Izabela să-și găsească familia din România o pot contacta pe Ileana Cunniffe Băiescu, fondatoarea The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României.

UPDATE [12:09] 05 IAN 2020 › În urma sutelor de distribuiri ale apelului lansat de cele  două surori care își cauta familia biologica din Mărăcineni, judeţul Buzău, şi a demersurilor făcute de asociaţia care le-a sprijinit în demersul lor, s-a reuşit ca fetele aflate departe de ţară şi de rudele de sânge să ia legătura sâmbătă noaptea cu unul dintre fraţii lor. 

Astfel, tinerele au aflat ca părinții lor sunt într-adevăr din Mărăcineni, dar momentan se află în Franța.  Ele mai au 5 fraţi, 3 în România și 2 stabiliți în afară. Sâmbătă noaptea, tinerele au vorbit cu unul dintre fraţi iar duminică vor lua legătura cu părinţii lor, aşa cum şi-au dorit.
Cazul a primit sprijinul asociaţiei The never forgotten Romanian children – copiii niciodată uitați ai României.