POLITICĂ

(Update) Două zile de foc pentru progresişti. Au început alegerile interne în USR-PLUS

Update: Prima zi a alegerilor interne pentru funcțiile de conducere din filiala municipală Buzău a USR PLUS s-a dovedit mai animată decât era de așteptat. Până la orele 19:00, cu mai puțin de 60 de minute înainte de închiderea primei părți a scrutinului, la vot se prezentaseră circa 150 de persoane dintre cele aproape 500 câte sunt trecute pe listele permanente. Ambele părți, adică atât Denisa Coban (PLUS), cât și Laurențiu Belizan (USR), s-au străduit să-și mobilizeze electorii fideli astfel încât spre seară votanții au venit la urnă chiar si grupați, cu microbuzele, iar după ce au votat, unii dintre ei au rămas să socializeze pe la localurile învecinate.

Între timp, printre membrii de partid așezati la mesele unei terase aflate în vecinătatea centrului de votare amenajat în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, s-a zvonit că însuși prefectul PLUS- Silviu Iordache a fost la un pas să se înscrie în cursa pentru președinția filialei municipale, însă, pe ultima sută de metri, după o discuție aprinsă între cei doi, Denisa Coban a reușit să- l întoarcă din drum pe prefect.

Una peste alta, tensiunea în interiorul filialei USR PLUS crește de la o oră la alta.

Vom reveni cu amănunte.

Știrea inițială: Progresiştii buzoieni traversează la începutul week-end-ului o etapă importantă a alegerilor interne. Vineri şi sâmbătă USR-PLUS are programat scrutinul intern pentru şefia celei mai importante filiale din judeţ, anume organizaţia municipală Buzău.

Pentru mandatul de preşedinte ales s-au înscris Denisa Coban (PLUS) şi actualul interimar, Laurenţiu Belizan (USR), iar pe listele electorale interne sunt trecute circa 500 de persoane cu drept de vot. Alegerile vor debuta vineri, de la ora 14,00, şi se vor desfăşura până seara, la orele 20,00, după care a doua zi, sâmbătă, scrutinul se va desfăşura de la ora 10,00 până la 20,00. Votul va fi unul clasic, cu prezenţă fizică în unica secţie de votare amenajată în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor.

Voturile exprimate se vor introduce într-o urnă sub monitorizarea unei Comisii Electorale, iar rezultatele vor fi validate sâmbătă seara după numărarea voturilor şi semnarea procesului verbal. În urma alegerilor din aceste zile, progresiştii din municipiul Buzău vor alege preşedintele organizaţiei municipale, Biroul Politic Municipal, delegaţii pentru Adunarea Generală de Alegeri pentru filiala judeţeană precum şi Comisia de Cenzori, respectiv cea de Arbitraj.

Adunarea Generală de Alegeri pentru organizaţia municipală a USR-PLUS Buzău are două mize principale: stabilirea prin vot a preşedintelui celei mai importante filiale din judeţ, dar şi componenţa echipei de delegaţi pentru alegerile de la judeţ.

De menţionat că PLUS mizează pe mai mulţi alegători, dat fiind înscrierile numeroase din ultima zi, dar cel mai important aspect, care va face, desigur, diferenţa este mobilizarea la urne.