Actualitate Social

Dr. Adriana Roșca, ce model pentru tinerii buzoieni!

Dr. Roșca Adriana a absolvit în 2013 liceul de elită din orașul Buzău, B. P. Hasdeu, obținând media 10 la Bacalaureat. Ulterior, aceasta și-a urmat visul și a reușit să studieze la Institutul Medico-Militar, iar în prezent este șefă de promoție și medic rezident cardiolog. Adriana este un exemplu bun pentru toți cei care cred că în România munca și ambiția pot construi un viitor frumos.

A profitat de fiecare ocazie apărută, inclusiv de experiența de un an în Franța, prin programul de schimb Erasmus, din cadrul Facultății de Medicină a U.M.F. „Carol Davila”.

A ales cardiologia pentru că în stagiul de cardiologie din anul 4 a descoperit că se regasește în tot ce presupune aceasta specializare, găsind o mare diversitate în ceea ce priveste posibilitatile de dezvoltare profesionala si stiintifica, ea fiind interesata in mod particular de imagistica si genetica, in continua dezvoltare si in aceasta specialitate.

În 2020 își dorește să aibă un start bun în noul drum, să gasească mediul potrivit pentru a se dezvolta si să se orienteze pentru îndeplinirea obiectivelor pe care și le-a propus. Probabil, primul an de rezidentiat va fi unul de orientare si de muncă pentru ea, dar vrea să învețe lucruri practice și se încadreze cât mai bine în noul colectiv.