Actualitate

Drapelul României, purtat în cele mai cunoscute zone turistice din Buzău dar și la mare înălțime (foto + video)

Buzăul a îmbrăcat astăzi culorile tricolorului. Ziua Drapelului României a sărbătorită la Buzău așa cum nu s-a mai întâmplat până acum. Dacă în anii trecuți, Drapelul României era arborat la sediile principalelor instituții, acolo unde au loc, de obicei, și manifestările la care iau parte oficialitățile județului, astăzi, jandarmii au venit cu o idee inedită. Un tricolor imens, de câțiva metri, a fost purtat în cele mai cunoscute zone turistice din Buzău. Astfel, încă de dimineață, jandarmii montani i-au surprins cu gestul lor, aducându-le o bucurie, turiștilor cazați la campingul de la Vulcanii Noroioși.

” Astăzi, de ziua lui, Drapelul României a fost purtat de jandarmii montani buzoieni în cele mai cunoscute zone turistice ale județului! Astfel, simbolul identității naționale a îmbrăcat în straie de sărbătoare Vulcanii Noroioși”

Tot jandarmii montani au urcat steagul României pe stâncile înalte de la Siriu.

” Și stâncile din zona Barajului Siriu au îmbrăcat astăzi Drapelul României cu ajutorul jandarmilor montani buzoieni.”

Și dacă jandarmii montani au purtat tricolorul României pe uscat, piloții de la Boboc l-au luat cu ei în zbor, nu înainte de a sărbători Ziua Drapelului, la Bază, înainte de a decola.

”26 iunie -Ziua Drapelului Sărbătorim cu mândrie în Baza Aeriană Boboc împreună cu Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene”.

Ziua Drapelului Naţional este marcată în fiecare an pe 26 iunie, fiind proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

Care este semnificația culorilor drapelului

Albastrul semnifică seninul cerului, al cugetului şi gândirii neamului românesc, credinţa şi puterea cu care suntem legaţi de pământul patriei.

Galbenul exprimă grandoarea ţării, prestigiul şi virtutea.

Roşul semnifică sângele înaintaşilor noştri vărsat pe pământul românesc de-a lungul veacurilor. El îndeamnă ca dragostea faţă de neam şi de ţară să fie la fel de aprinsă ca focul roşului din steag.